Loading...
Iraq2020-04-14T10:35:09+02:00

La suma dels conflictes armats, el creixement de milícies, la debilitat del govern i la crisi financera han portat la República de l’Iraq a una situació de fragilitat en què des de l’any 2003 es comptabilitzen més de 288.000 persones assassinades i 2,6 milions de desplaçaments a altres zones del país.

L’any 2014 s’inicia una guerra civil entre el govern del país i l’autoproclamat Estat Islàmic. Fins al moment, més d’11milions de persones han estat identificades com a severament vulnerables i, per tant, es troben necessitades d’atenció per part d’organitzacions d’ajuda humanitària arreu del país. D’aquestes, 4,2 milions són persones desplaçades que viuen tant en camps com en entorns urbans i que, de forma majoritària, es concentren a Ninewa, Bagdad i Kurdistan.

Malgrat que el Kurdistan és una zona amb relativa estabilitat en comparació amb la resta de províncies iraquianes, l’Oficina de les Nacions Unides per a la Coordinació d’Assumptes Humanitaris estima que més de 736.000 persones hi requereixen ajuda per sobreviure.

A conseqüència de la pressió demogràfica (es calcula que la població a la regió ha augmentat en un 30%) i de l’increment exponencial de la demanda de serveis bàsics, el Govern kurd ha implementat mesures d’austeritat que han tingut un impacte notable pel que fa els nivells de pobresa i desocupació.

Mentrestant, més de 6.000 projectes d’inversió pública han estat aturats i el sector agrícola, clau per garantir la seguretat alimentària a la zona, ha caigut en un 40% (fet que està causant, entre d’altres, desplaçaments del camp a la ciutat, agreujant encara més la situació en les zones urbanes i periurbanes).

Go to Top