Des de l’Associació Catalana per la Pau i la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO plantegem les Brigades de Solidaritat com un procés d’aprenentatge en la cultura de la solidaritat, per tal de proporcionar una visió més completa de la realitat que es viu en alguns dels països on treballem.

Així, al llarg dels darrers 25 estius, més de 700 persones s’han desplaçat com a part d’una brigada de solidaritat a països del Sud Global on les dues entitats desenvolupem projectes.

L’objectiu final és que tothom que hi participi pugui entrar en contacte amb el dia a dia de la població local i que els conflictes deixin de ser percebuts com quelcom llunyà i aliè: un pas clau per ampliar l’abast de la sensibilització social i la pressió internacional en defensa dels drets humans i la pau.

Un estiu de solidaritat - Brigades

La brigada consta, d’una banda, d’un procés formatiu sobre el context internacional i les principals vulneracions dels drets humans; i de l’altra, del desplaçament a diferents països i del coneixement directe d’aquests per boca de les comunitats i organitzacions locals que acullen els i les brigadistes.

A la tornada, generem un espai de trobada de totes les participants per tal de fer balanç de les experiències viscudes i donar l’oportunitat de continuar construint xarxes de solidaritat relacionades amb les realitats viscudes a cada país.

Consulta tota la informació a la web estiudesolidaritat.cat.

Vols rebre el nostre butlletí?

Articles relacionats