Dones: despullant opressions

L’ocupació israeliana sobre el territori palestí vulnera els drets fonamentals (a la salut, a l’educació, a la terra, a la participació…) de la població en general i de les dones en particular. Davant l’opressió i la violència estructurals, les dones palestines s’organitzen i lluiten. I la seva resistència abraça tots els àmbits de la vida diària.

Dones cocaleres a Colòmbia

En el marc d’un procés de consolidació de pau encara molt incert, les dones que cultiven coca a Colòmbia han d’enfrontar el dilema entre acollir-se al pla governamental de substitució de cultius o bé seguir mantenint una activitat criminalitzada, però que els permet sobreviure i treure endavant els seus fills.

Dones en lluita a la RD Congo

Durant l’agost de 2018, una Brigada de Solidaritat de l’Associació Catalana per la Pau va viatjar a la República Democràtica del Congo per conèixer de primera mà la feina d’Étoile du Sud.

FADWA

Una peça teatral sobre la vida i obra de la poetessa Fadwa Tuqan, que explica la situació emocional del poble palestí i la riquesa cultural i de resistència, que existeix i persisteix, ben viva, en els territoris ocupats.

Al Aman: Barcelona-Beirut

La Najwa i la Meera no es coneixen. Una viu a Beirut; l’altra, a Barcelona. Una vol ser directora de cinema; l’altra, metgessa. Així doncs, què tenen en comú?

La terra. Made in Palestine

Al camp, l’ocupació israeliana es tradueix en un acaparament i destrucció de terres que impedeixen que els palestins i palestines facin efectiu el seu dret a l’alimentació.

Colòmbia, la pau amenaçada

La població de les zones rurals de Colòmbia viu sota un clima de violència i amenaça constant. Defensors de drets humans, exguerrillers i camperols es troben al punt de mira.

Identitat, terra i poder popular

Un recorregut per la identitat de les comunitats indígenes de l’Estat d’Oaxaca (Mèxic) i els abusos i vulneracions de drets que pateixen des de fa segles.

MÉS VÍDEOS