Dones: despullant opressions

L’ocupació israeliana sobre el territori palestí vulnera els drets fonamentals (a la salut, a l’educació, a la terra, a la participació…) de la població en general i de les dones en particular. Davant l’opressió i la violència estructurals, les dones palestines s’organitzen i lluiten. I la seva resistència abraça tots els àmbits de la vida diària.

Dones en lluita a la RD Congo

Durant l’agost de 2018, una Brigada de Solidaritat de l’Associació Catalana per la Pau va viatjar a la República Democràtica del Congo per conèixer de primera mà la feina d’Étoile du Sud. Amb seu a Kinshasha, una de les capitals més grans i poblades de l’Àfrica, aquesta entitat treballa pel dret a la salut de la població i, especialment, de les dones.

L’ocupació ofega amb Mekorot

L’accés a l’aigua és una de les principals vulneracions a les quals està sotmès el poble palestí. Les restriccions constants impedeixen que la població pugui consumir aigua potable.

La terra. Made in Palestine

Al camp, l’ocupació israeliana es tradueix en un acaparament i destrucció de terres que impedeixen que els palestins i palestines facin efectiu el seu dret a l’alimentació.

Colòmbia, la pau amenaçada

La població de les zones rurals de Colòmbia viu sota un clima de violència i amenaça constant. Defensors de drets humans, exguerrillers i camperols es troben al punt de mira.

Identitat, terra i poder popular

Un recorregut per la identitat de les comunitats indígenes de l’Estat d’Oaxaca (Mèxic) i els abusos i vulneracions de drets que pateixen des de fa segles.

Brigades de Solidaritat: Colòmbia

L’Oriol Daviu, integrant de la Brigada de Solidaritat que l’estiu de 2018 va viatjar a Colòmbia, ens explica la seva experiència en aquest vídeo.

Brigades de Solidaritat: Mèxic

La Sílvia Reyes, integrant de la Brigada de Solidaritat que l’estiu de 2018 va viatjar a Oaxaca (Mèxic), ens explica la seva experiència en aquest vídeo.

MÉS VÍDEOS