La música com a forma de resistència

El llaütista i director general de l’escola de música palestina Al Kamandjati, Iyad Staiti, va impartir del 15 al 18 de novembre de 2021 diversos tallers de música tradicional àrab palestina a diferents escoles de música de Catalunya.

Escola de Defensores / I edició

Quines lluites tenen en comú les persones defensores de drets humans de la República Democràtica del Congo, Filipines i Colòmbia? Entre el 4 i el 10 de maig de 2022 es va dur a terme la I edició de l’Escola de Defensores.

Guardianas de vida

En aquest moment, arreu del món, s’estan vulnerant tot tipus de drets i llibertats. Són tantes les vulneracions que fins i tot els drets més bàsics són un privilegi. Per exemple, l’accés a l’aigua, a la salut, al medi ambient o el respecte a la vida.

Cynthia Deduro / Human Rights Philippines

“Volem que la població indígena pugui menjar tres cops al dia, anar a l’escola, tenir serveis mèdics, etc.”. Entrevista a Cynthia Deduro, representant de Dagsaw Panay Guimaras Indigenous People’s Network.

Reconciliació i reincorporació: el camí cap a la pau

El novembre de 2016, la guerrilla de les FARC-EP i el govern colombià van signar un Acord de Pau. Cinc anys després, prossegueixen les amenaces, les massacres i els desplaçaments contra la població excombatent.

Dones: despullant opressions

L’ocupació israeliana sobre el territori palestí vulnera els drets fonamentals (a la salut, a l’educació, a la terra, a la participació…) de la població en general i de les dones en particular.

Identitat, terra i poder popular

Un recorregut per la identitat de les comunitats indígenes de l’Estat d’Oaxaca (Mèxic) i els abusos i vulneracions de drets que pateixen des de fa segles.

Dones en lluita a la RD Congo

Durant l’agost de 2018, una Brigada de Solidaritat de l’Associació Catalana per la Pau va viatjar a la República Democràtica del Congo per conèixer de primera mà la feina d’Étoile du Sud.

MÉS VÍDEOS