Reconciliació i reincorporació: el camí cap a la pau

“La meva expectativa és que tots ens empoderem de l’Acord i exigim que es compleixi”. Són paraules de Maria Lisiria Muñoz (Yurisara), vicepresidenta de la Cooperativa multiactiva Agropecuària Vides del Comú (Brisas, Chocó) i excombatent en procés de reincorporació.

Reconciliació i reincorporació: el camí cap a la pau

“Tot aquest treball és per a demostrar que el procés de reincorporació serveix”. Són paraules de Jhon Fredy Caviche, representant legal de COASOCIADOS (Caldono, Cauca) i excombatent en procés de reincorporació.

Reconciliació i reincorporació: el camí cap a la pau

“Nosaltres sí que volem la pau, volem treballar, no volem més la guerra”. Són paraules d’Enelida Dagua (Lorena), membre de la Corporació CEPRODET (Miranda, Cauca) i excombatent en procés de reincorporació.

Reconciliació i reincorporació: el camí cap a la pau

El novembre de 2016, la guerrilla de les FARC-EP i el govern colombià van signar un Acord de Pau després de més de 50 anys de conflicte armat. Avui, cinc anys després, prossegueixen les amenaces, les massacres i els desplaçaments forçats contra la població excombatent.

Dones: despullant opressions

L’ocupació israeliana sobre el territori palestí vulnera els drets fonamentals (a la salut, a l’educació, a la terra, a la participació…) de la població en general i de les dones en particular. Davant l’opressió i la violència estructurals, les dones palestines s’organitzen i lluiten. I la seva resistència abraça tots els àmbits de la vida diària.

Dones en lluita a la RD Congo

Durant l’agost de 2018, una Brigada de Solidaritat de l’Associació Catalana per la Pau va viatjar a la República Democràtica del Congo per conèixer de primera mà la feina d’Étoile du Sud.

La terra. Made in Palestine

Al camp, l’ocupació israeliana es tradueix en un acaparament i destrucció de terres que impedeixen que els palestins i palestines facin efectiu el seu dret a l’alimentació.

Identitat, terra i poder popular

Un recorregut per la identitat de les comunitats indígenes de l’Estat d’Oaxaca (Mèxic) i els abusos i vulneracions de drets que pateixen des de fa segles.

MÉS VÍDEOS