Període: 2017-2019
Resum:
A la regió d’Erbil, al Kurdistan iraquià, garantim els drets de les persones desplaçades a causa de la guerra, a través de l’acció humanitària focalitzada en l’àmbit de la salut, amb l’establiment d’una unitat mòbil que ofereix atenció directa sanitària.

La suma dels conflictes armats, el creixement de milícies, la debilitat del govern i la crisi financera han portat la República de l’Iraq a una situació de fragilitat en què es comptabilitzen més de 288.000 persones assassinades des de l’any 2003 i més de 2,6 milions de desplaçaments a altres zones del país.

Aquesta situació d’emergència s’agreuja especialment a la regió d’Erbil, al Kurdistan. Per tal de donar-hi resposta, l’Associació Catalana per la Pau s’ha unit amb l’associació local Iraqui Al-Amal per posar en marxa un projecte d’acció humanitària que garanteixi el dret a la salut al camp de desplaçats de Hasan al Shami 2, al nord del país.

El finançament de Casa nostra, Casa vostra; el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i l’Ajuntament de Manresa ha permès protegir els drets fonamentals bàsics i, en particular, el dret a la salut de les dones i els infants.

D’aquesta manera, el projecte ha buscat incidir en dos àmbits vitals: d’una banda, assegurant l’assistència mèdica primària a aquests grups amb la posada en marxa d’una unitat sanitària mòbil; i, de l’altra, reduint l’exposició a les principals malalties infeccioses. Per aconseguir-ho, s’ha dut a terme un exhaustiu treball de sensibilització, prevenció i informació sobre hàbits saludables; així com la distribució de kits higiènics entre la població.

Reforcem, doncs, el treball que Al-Amal ja fa temps que desenvolupa sobre el terreny. Amb els nous serveis, s’ha pogut donar una atenció més propera i eficaç, atesa la ingent demanda de serveis mèdics que registra la zona.

La nostra feina també s’ha executat de manera coordinada amb les autoritats locals i regionals, així com amb altres agències i organitzacions nacionals i internacionals que tenen un rol determinant en l’àmbit de la salut.

Vols rebre el nostre butlletí?

Articles relacionats

  • Dijous, 9 març 2023

  • RD Congo lluita contra Covid-19

    Dimarts, 4 octubre 2022

  • Djibouti drets humans població refugiada

    Divendres, 18 febrer 2022