Període: 2013-2014
Resum:
 Donem suport a les organitzacions comunitàries de Samar, Leyte i Capiz en la seva tasca d’ajuda a la població damnificada pels efectes dels desastres naturals.

Les Filipines són una de les regions mundials més exposades a les catàstrofes naturals. Es calcula que el supertifó Haiyan, que va assolar el país l’any 2013, va causar la mort de més de 2.250 persones, tot convertint-se en el tercer desastre natural més mortífer que ha patit el país.

Davant d’aquesta situació d’extrema vulnerabilitat, des de l’Associació Catalana per la Pau vam posar en marxa una campanya de solidaritat per ajudar les poblacions més afectades i oferir-los suport d’emergència, en col·laboració amb els nostres socis europeus i a través de les organitzacions populars filipines amb què treballem: l’associació de dones Gabriela, el Council for Health and Development i Advocates for Community Health.

Gràcies a la col·laboració de totes aquestes entitats, l’ajuda desinteressada de centenars de persones i el finançament de l’Ajuntament de Manresa, en total es van poder enviar més de 3.700 tones d’aliments i provisions de primera necessitat, com arròs, conserves, sucre, oli, llegums, sal o aigua; i antibiòtics o analgèsics, entre d’altres medicaments.

Concretament, l’ajuda es va concentrar a les illes de Samar i Leyte, les zones més pobres del país i per on va entrar el tifó, i a Capiz. En aquestes regions, les estructures dels edificis ja estaven molt deteriorades i, malgrat la població està avesada a patir el pas dels tifons, la potència d’aquests sempre acaba provocant importants destrosses.

El Haiyan es va endur per davant totes les estructures que no estaven fetes de ciment i metall i va afectar, especialment, els agricultors i pescadors d’aquests indrets.

Vols rebre el nostre butlletí?