Període: 2020-2021
Resum:
Millorem les capacitats de les organitzacions populars i comunitàries per implicar la població en la lluita contra la Covid 19, i alhora incrementar la seva resiliència front a aquesta malaltia.

Des de l’entitat Étoile du Sud, s’ha promogut la implicació de les persones militants de base pel dret a la salut, amb l’objectiu que exercissin, als seus carrers i barris, com a agents de sensibilització i comunicació sobre les mesures barrera existents davant la Covid-19.

D’aquest forma, s’ha pretès aconseguir que la població fos més resilient no només en relació a aquest virus, sinó respecte de totes les malalties transmissibles.

Concretament, l’acció s’ha desenvolupat a vint barris de tres municipis (Barumbu, Kinshasa i Limete) de la ciutat província de Kinshasa. Autoritats, animadores, professionals de la salut, activistes de base i llars han estat formades en la prevenció i actuació davant la Covid-19 i han col·laborat en les activitats dels Comitès Populars de Salut.

D’aquesta manera, s’ha fet partícep tota la població de la lluita contra la pandèmia.

El projecte ha estat possible gràcies al cofinançament del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i l’Ajuntament de Terrassa.

Vols rebre el nostre butlletí?

Articles relacionats

  • Dijous, 9 març 2023

  • Djibouti drets humans població refugiada

    Divendres, 18 febrer 2022

  • Dijous, 30 juliol 2020