Període: 2020-2022
Resum:
A partir dels eixos de salut, prevenció de violència basada en el gènere i educació, treballem a la capital de Djibouti per atendre les necessitats fonamentals de les persones refugiades del conflicte al Iemen. L’objectiu principal és millorar la seva capacitat de resiliència i la seva protecció.

Arran del conflicte al Iemen, milers de persones s’han vist forçades a desplaçar-se a Djibouti, un país que tot i comptar amb unes polítiques d’acollida obertes, presenta importants mancances pel que fa als recursos i estructura necessaris per dur a terme una protecció real cap a les persones refugiades.

L’Associació Catalana per la Pau, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, col·labora des de fa un parell d’anys amb l’organització local Bender Djedid en accions humanitàries a la capital del país, del mateix nom. El treball conjunt pretén la recuperació de les persones afectades pel conflicte, l’augment de la seva resiliència i la protecció gradual i efectiva dels seus drets humans.

Es treballa en tres eixos bàsics (salut, prevenció de la violència vers les dones i les desigualtats de gènere, i educació). Això es concreta en accions com facilitar l’accés als serveis essencials d’atenció sanitària, impartir tallers de formació sociolabora a dones, o realitzar sessions de sensibilització sobre prevenció i detecció del matrimoni prematur i de l’abandonament escolar, entre d’altres temes.

Vols rebre el nostre butlletí?