Període: 2020-2022
Resum:
A partir dels eixos de salut, prevenció de violència basada en el gènere i educació, treballem a la capital de Djibouti per atendre les necessitats fonamentals de les persones refugiades del conflicte al Iemen. L’objectiu principal és millorar la seva capacitat de resiliència i la seva protecció.

Arran del conflicte al Iemen, milers de persones s’han vist forçades a desplaçar-se a Djibouti, un país que tot i comptar amb unes polítiques d’acollida obertes, presenta importants mancances pel que fa als recursos i estructura necessaris per dur a terme una protecció real cap a les persones refugiades.

L’Associació Catalana per la Pau, amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, col·labora des de fa un parell d’anys amb l’organització local Bender Djedid en accions humanitàries a la capital del país, del mateix nom. El treball conjunt pretén la recuperació de les persones afectades pel conflicte, l’augment de la seva resiliència i la protecció gradual i efectiva dels seus drets humans.

Es treballa en tres eixos bàsics (salut, prevenció de la violència vers les dones i les desigualtats de gènere, i educació). Això es concreta en accions com facilitar l’accés als serveis essencials d’atenció sanitària, impartir tallers de formació sociolaboral a dones, o realitzar sessions de sensibilització sobre prevenció i detecció del matrimoni prematur i de l’abandonament escolar, entre d’altres temes.

Així, s’ha format 40 dones i 10 homes caps de família per a la realització d’activitats generadores d’ingressos i se’ls ha dotat del material inicial per poder realitzar l’emprenedoria. A més, 500 persones de 100 famílies tenen accés a l’atenció mèdica bàsica, gratuïta i de qualitat, i a proves diagnòstiques també gratuïtes. Finalment, un centenar d’alumnes ja es beneficien del transport gratuït fins els seus centres d’educació.

Vols rebre el nostre butlletí?

Articles relacionats

  • Dijous, 9 març 2023

  • RD Congo lluita contra Covid-19

    Dimarts, 4 octubre 2022

  • Dijous, 30 juliol 2020