Entre el 23 i el 26 de febrer presentarem a Catalunya l’espectacle Fragments d’una revolució, una obra teatral adaptada del text ‘The Revolution’s Promise’ que reivindica el teatre com a resistència cultural a Palestina.

Interpretada per actors i actrius palestins i catalans, l’obra arribarà a Granollers, Manresa i La Seu d’Urgell. Aquest intercanvi teatral és fruit del treball conjunt de l’escola Arsènic, Espai de Creació de Granollers, l’Escola d’Arts Escèniques de Manresa i The Freedom Theatre, en el marc de la iniciativa Som Constructores i amb la coordinació de l’Associació Catalana per la Pau.

Un espectacle i intercanvi que vol manifestar la resistència cultural com a eina de transformació social i que, alhora, vol incrementar el compromís i la sensibilitat de la ciutadania catalana en la defensa de la cultura de pau, i reivindicar els drets i llibertats del poble palestí.

The Freedom Theatre

És un centre teatral, cultural i també de reivindicació situat al camp de persones refugiades a Jenin, Cisjordània. Produeixen i escenifiquen obres de teatre professional, organitzen tallers de teatre i ofereixen formació en arts escèniques, pedagogia i fotografia.

Es va inaugurar l’any 2006 al mateix camp de Jenin, per tal d’acostar i facilitar la cultura teatral als infants i joves de la zona. Mustafa Sheta i Ahmed Tobasi són els actuals director general i director artístic, respectivament.

Sinopsi Fragments d’una revolució (شظايا الثورة):

Una adaptació del text ‘The Revolution’s Promise’, amb testimonis d’artistes d’arreu de Palestina que celebren la resistència cultural i destaquen la censura i els atacs als quals es veuen sotmesos. Les artistes ens conduiran al llarg de la història de The Freedom Theatre.

En escena, tres estudiants palestines, i amb l’experiència i vivència de les alumnes de Granollers i Manresa sobre la situació actual del poble de Palestina.

Text de “The Revolution’s Promise”

Escrit i creat per Artists On The Frontline & The Freedom Theatre

www.therevolutionspromise.com

The Freedom Theatre. Interpretació: Chantal Rezeq, Mariam Abuibaid, Bahaa Eldin Badah. Direcció: Ahmed Tobasi; Arsènic, Espai de Creació. Interpretació: Teia Martínez, Joel Cabrera. Direcció: Marta G. Otín; EAE Manresa. Interpretació: Raquel Torrent, Joel Pla. Direcció: Albert Ruiz.

Els dies i hores dels espectacles són:

MANRESA

Dijous, 23 de febrer a les 19.00 h

Casal de les Escodines (Carrer de Sant Bartomeu, 50-52)

Entrada lliure amb taquilla inversa. Reserva d’entrades al telèfon 93 872 54 54.

GRANOLLERS

Divendres, 24 de febrer a les 20.00 h

Llevant Teatre (Carrer de Ponent, 60)

Entrada lliure amb taquilla inversa.

Hi haurà traducció simultània a la llengua de signes catalana.

LA SEU D’URGELL

Diumenge, 26 de febrer a les 12.00 h

Cinema Guiu (Avinguda del Salòria, 55)

Entrada 5€

Després de cada espectacle, es durà a terme un fòrum per parlar i debatre sobre les qüestions plantejades.

Els actors i actrius catalans, acompanyats de la nostra entitat, van viatjar a Cisjordània (Palestina) durant el setembre-octubre de l’any passat, per tal de crear sinergies amb The Freedom Theatre i conèixer el seu context. Prèviament al viatge, Ahmed Tobasi i Zoe Lafferty van impartir diversos tallers de teatre polític a Catalunya. Es pot recuperar el resum dels tallers en aquest vídeo.

Consulta aquí el programa de l’espectale.

Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

Vols rebre el nostre butlletí?

Articles relacionats

  • Dijous, 16 març 2023

  • Dimecres, 1 març 2023

  • Nova edició curs conflictes

    Dijous, 12 gener 2023