Loading...
Mali2020-04-14T10:31:56+02:00

Mali compta amb 17,7 milions d’habitants i el PNUD situa el seu Índex de Desenvolupament Humà (IDH) en 0,419 (posició 182 de 189, el 2017). La taxa de pobresa supera el 47%. Pel que fa als indicadors de gènere, se situa en el grup 5, el grup de països amb major desigualtat (posició 150 de 155). Les dones presenten menor esperança de vida, menor escolarització i menors ingressos.

Amb una economia bàsicament rural, Mali forma part dels 49 països menys avançats en termes de desenvolupament econòmic i amb un constant creixement del deute extern. La regió de Kayes és la que presenta el percentatge més alt d’emigració, majoritàriament homes joves de 14 a 30 anys, i on més es produeix aquesta emigració juvenil és en el Cercle de Yélimané, amb un 25,5%.

Les dones queden soles a càrrec de la família i han d’afrontar aquesta responsabilitat amb uns ingressos realment baixos. A més, no tenen accés a crèdits del sistema financer formal per tirar endavant projectes de generació de recursos.

Paral·lelament, el país afronta crisis alimentàries cícliques relacionades amb els riscos climàtics i l’increment de preus dels aliments en els mercats internacionals. Durant els darrers anys a Mali s’ha patit, a més, un context de conflicte armat, amb desplaçaments forçats de població tan interns com externs.

Go to Top