Període: 2014-2016 / 2018-2020
Resum
: Donem resposta a la inseguretat alimentària que pateix la població de Yélimané, al departament de Kayes, amb un programa de construcció i rehabilitació de pous d’aigua i horts, i de suport a les associacions de dones per a la seva gestió.

L’accés a l’aigua potable és un dret humà bàsic reconegut per l’Assemblea General de les Nacions Unides des de l’any 2010; però a l’Àfrica una gran part de la població no disposa d’aigua a l’abast per al consum.

A Mali, a través del treball conjunt amb l’Association Malienne de Solidarité et de Coopération Internationale pour le Développement (AMSCID), responem a aquesta situació de vulnerabilitat alimentària amb un programa de construcció i rehabilitació de pous d’aigua i horts a la zona de Yélimané, al sud del país, alhora que donem suport a les associacions de dones perquè puguin autogestionar aquest recurs tan escàs.

El projecte, que ha implicat al voltant de 2.200 dones horticultores, ha permès construir set nous pous circulars, rehabilitar-ne tretze i ampliar els perímetres dedicats al cultiu. A l’actualitat, s’està fent un pas endavant en aquest procés per tal d’aconseguir que els horts produeixin tot l’any (també a l’estació de pluges i a l’estació més calorosa i seca) i es puguin comercialitzar els excedents.

Paral·lelament, s’està treballant en l’apoderament de les dones mitjançant la seva participació activa en els afers comunitaris, amb la implicació de les regidores escollides en les eleccions municipals de novembre de 2016.

El projecte està finançat per l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament (AECID), l’Ajuntament de Barcelona i l’Ajuntament de Rubí.

Vols rebre el nostre butlletí?

Articles relacionats

  • ACPau - Guatemala

    Dijous, 9 març 2023

  • Violència gènere i covid-19 a Palestina

    Dilluns, 17 octubre 2022

  • Cooperativas agrícolas Palestina

    Dilluns, 17 octubre 2022