Escrita a dues mans i interpretada per Mar Casas i Clara Garcés, FADWA és una peça teatral sobre la vida i obra de la poetessa palestina Fadwa Tuqan. S’inspira en la trajectòria vital de l’escriptora per explicar la situació emocional del poble palestí i la riquesa cultural i de resistència, que existeix i persisteix, ben viva, en els territoris ocupats.

Fadwa Tuqan (Nablus,1917-2003) va començar escrivint poesia tradicional, però amb el pas del temps es va convertir en una de les pioneres en l’ús del vers lliure de la poesia àrab. En els seus primers escrits parla de la seva lluita personal com a dona en la societat àrab.

A partir del 1967, amb l’ocupació dels territoris palestins després de la Guerra dels Sis Dies, la seva obra es va decantar sobretot per la poesia patriòticanacionalista des d’una perspectiva reivindicativa. El seu treball ha estat reconegut amb diversos premis internacionals.

L’obra s’emmarca dintre de la campanya Palestina Batega, una iniciativa de l’Associació Catalana per la Pau que pretén apropar Palestina a la ciutadania de Catalunya, mitjançant les seves expressions culturals més populars. L’objectiu principal és donar la veu als palestins i les palestines i fer-la present a casa nostra, per tal d’estendre ponts de diàleg i solidaritat entre tots dos pobles. Compta també amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Sinopsi

Dues actrius emprenen un viatge pels pobles palestins i descobreixen no només el sentit profund de la poesia de Tuqan, sinó també l’existència d’una forta xarxa de resistència cultural que les inspira per a la creació d’aquesta obra.

Equip artístic i tècnic

Dramatúrgia, direcció i interpretació: Mar Casas i Clara Garcés / Mirada externa: Lali Álvarez, Violeta Antò, Magda Puig i Carla Rabell / Traducció poemes: Paula Alba, Mar Casas i Clara Garcés / Espai escènic: Mar Casas, Clara Garcés i Sara Bertran / Suport tècnic: Pau Matas / Arranjament musical: Glòria Garcés / Disseny d’il·luminació i espai sonor: Xavi Gardés / Coordinació: Carla Rabell i Tere Palop / Producció: Associació Catalana per la Pau

Més informació i pressupost

Vols rebre el nostre butlletí?

Articles relacionats

  • Dijous, 19 gener 2023

  • Emergència Covid-19

    Dimarts, 26 gener 2021

  • Mama Congo

    Diumenge, 15 novembre 2020