La població palestina viu en una situació de vulneració de drets constant des de fa més de mig segle que, entre d’altres conseqüències, li suposa tenir un difícil accés a l’aigua potable i a d’altres necessitats de primer ordre. Aquesta situació, que s’ha enquistat amb el pas del temps, representa un atac directe als drets dels palestins i les palestines i des de l’Associació Catalana per la Pau treballem perquè la població de Catalunya en sigui conscient.

Per això, hem creat ‘Palestina Batega’, una campanya que recull un seguit de representacions artístiques les quals permeten apropar la realitat cultural palestina a casa nostra.

A través de la música, el cinema, el circ o el teatre, aquesta iniciativa cultural aposta per obrir espais de diàleg i aprenentatge entre les dues realitats i, alhora, també vol actuar com a altaveu de les violacions dels drets humans que pateix el poble palestí.

Campanya Palestina Batega

Des del novembre del 2018 fins al maig del 2019, vam celebrar diferents actes. En primer lloc, durant els mesos de novembre i desembre, vam rebre el grup de música Al Kamandjati Ensemble, que va dur a terme tres concerts a Barcelona, Sabadell i Reus, juntament amb Cordes del Món.

Les actuacions musicals, que van registrar notables xifres d’assistents, van transportar els assistents a la vida i als carrers de Ramallah, Jenin, Jericó o Jerusalem a través de cançons tradicionals palestines, àrabs i catalanes.

Entre gener i febrer, vam organitzar un cicle de cinema. Els films seleccionats retrataven diferents aspectes de la vida palestina des del moment de la creació de l’Estat d’Israel fins a la situació actual, qüestions que van ser abordades des de perspectives molt diverses.

Gràcies a la col·laboració amb la Federació Catalana de Cineclubs i Sodepau i el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, es van projectar quatre pel·lícules a sales de Barcelona, Figueres, Castellterçol, Reus, Sant Carles de la Ràpita, Calaf i Sant Just Desvern.

Entre el 6 i el 12 de maig, es van realitzar a l’Ateneu Popular de 9 Barris unes jornades circenses a càrrec de la companyia Palestinian Circus School, que van aconseguir aplegar unes 600 persones de públic.

Vols rebre el nostre butlletí?