Què tenen en comú una sotsalcaldessa, una refugiada, una feminista i una líder veïnal? La Rima, la Hiam, la Walaa i l’Amal ens obren les portes al Líban i a Jordània per mostrar com ser dona a l’Orient Mitjà exigeix encara una lluita diària per canviar una societat que s’obstina a invisibilitzar-les.

Un documental dirigit per Melissa Silva Franco, coproduït per PeMÓN Films, Nephilim, l’Associació Catalana per la Pau i la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO, amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

Un viatge a la vida quotidiana de quatre dones (nisaah) que lluiten des de diferents espais. Un viatge amb rostre de dona des del Líban fins a Jordània.

Sinopsi

La Rima i la Hiam viuen a Arsal, ciutat libanesa a 12 km de la frontera amb Síria. Les seves històries personals les han portat a viure a la mateixa ciutat per motius diferents, encara que amb el somni comú de comptar amb una societat que garanteixi els seus drets. L’Amal i la Walaa són jordanes. Ambdues han viscut la discriminació i la mirada enjudiciadora en la seva pròpia pell, en un entorn de permanent violència contra la dona.

Des del seu càrrec de responsabilitat política, des del seu espai de convivència, des dels grups de dones, des del taller de costura, des de l’activisme, des de la voluntat de servei i el compromís, aquestes dones avancen malgrat els conflictes, la violència, les contrarietats i els impediments legals.

Documental Nisaah
Documental Nisaah

Característiques tècniques

 • Durada: 69 minuts
 • Idioma: àrab / subtítols: castellà, anglès, francès, català
 • Format de projecció: HD / format de rodatge: full HD
 • Color i so estèreo

Més informació i pressupost / Dossier informatiu

*Nisaah neix dins del programa ‘Promovent l’apoderament de les dones refugiades al Líban i Jordània per a l’eliminació de la VBG i l’exercici dels seus drets’, coordinat per l’Associació Catalana per la Pau i que compta amb la participació de la Fundació Pau i Solidaritat i amb el finançament de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

Vols rebre el nostre butlletí?

Articles relacionats

 • Mama Congo

  Diumenge, 15 novembre 2020

 • FADWA

  Dimecres, 12 febrer 2020

 • Dones en peu de lluita

  Dimarts, 28 gener 2020