Loading...
Emergència Covid-192022-11-10T16:06:14+01:00

Vist l’impacte que l’epidèmia de la Covid-19 està tenint sobre els sistemes de salut dels països rics és fàcil preveure els efectes devastadors que pot ocasionar en les zones més empobrides i vulnerables del planeta, on els serveis de salut són molt més precaris; les economies, més informals i fràgils i on milions de persones sobreviuen diàriament enmig de la pobresa estructural.

L’Organització Mundial de la Salud (OMS) l’ha descrit com la pitjor crisi global des de la Segona Guerra Mundial i ha ressaltat que una pandèmia global d’aquestes característiques precisa d’una resposta internacional comuna i coordinada per fer-li front. El Programa de Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD) l’ha qualificat de “crisi sanitària, econòmica, humanitària i de desenvolupament” i ha anunciat el risc de perdre fins a dues dècades d’avenços en desenvolupament a molts països empobrits si no s’hi coopera de manera efectiva.

Davant d’aquesta situació, les organitzacions que ens dediquem a la cooperació al desenvolupament i l’acció humanitària tenim el repte de contribuir a mitigar les conseqüències d’aquesta emergència, tot fent costat, com sempre, a les persones més vulnerables.

Cadascun dels països en què treballem s’enfronta a altres problemes i això provoca que la lluita contra el virus sigui encara més difícil que a Europa. La pobresa, l’accés insuficient a l’aigua potable, sistemes de salut afeblits o situacions de conflicte armat fan que l’accés als equipaments sanitaris i a l’atenció mèdica esdevingui més complicat. La inversió en prevenció és, per tant, la primera prioritat. A això és al que avui dediquen els nostres socis tota la seva energia.

L’Associació Catalana per la Pau, l’Associació Catalunya-Líban i l’Associació Acció Internacional per la Pau – IAP Catalunya hem engegat conjuntament una campanya de sensibilització i captació de fons adreçada a diversos països: Colòmbia, el Líban, la República Democràtica del Congo i Mali. Països on totes tres entitats treballem des de fa molts anys i on la nostra acció coordinada amb els socis locals (Corporación Alterpaz a Colòmbia, Secours Populaire Libanais al Líban, Etoile du Sud a la República Democràtica del Congo i AMSCID a Mali) ens assegura poder oferir una resposta adequada a les necessitats reals de les poblacions afectades.

Lluitar contra la pandèmia és també lluitar contra la pobresa

Go to Top