La intensificació dels conflictes interns i de la violència ha provocat en els dos últims anys un gran increment del nombre de persones desplaçades a Mali, especialment en el nord i el centre del país.

A la zona central, els enfrontaments de caràcter intercomunitari entre les comunitats peulh i dogon han comportat que diversos milers de persones hagin estat desplaçades a les regions de Mopti, Koulikoro, Sikasso i al districte de Bamako.

Des de març del 2020, la crisi sanitària del coronavirus amenaça amb aprofundir encara més la crisi humanitària que es viu en els camps de desplaçats, superpoblats i equipats de manera extremadament precària.

Dintre de la campanya que hem engegat juntament amb l’Associació Catalunya-Líban i l’Associació Acció Internacional per la Pau – IAP Catalunya per fer front a l’epidèmia de la Covid-19, estem treballant a Mali amb l’Association Malienne de Solidarité et de Coopération Internationale pour le Développement (AMSCID) per donar assistència a quatre campaments de desplaçats de Bamako, la capital del país.

El principal objectiu és contribuir a la millora de les condicions sanitàries i alimentàries de la població desplaçada.

Les conseqüències de l’epidèmia (confinament i mesures restrictives, paralització de les activitats econòmiques no formals, augment dels preus dels productes de primera necessitat…) han donat lloc a un augment de la desocupació i de la inseguretat alimentària.

Entre els segments més impactats, hi trobem les dones i les persones joves.

Emergència Covid-19 Mali

L’acció preveu una ajuda humanitària d’urgència mitjançant el subministrament de kits sanitaris (kits de rentat de mans, sabons líquids, mascaretes, etc.) i aliments (arròs, sucre, oli) als quatre camps. Així mateix, es realitzaran activitats de sensibilització entre els residents sobre com evitar i protegir-se del contagi del virus.

Els fons recollits es destinaran a la compra dels materials i a l’elaboració i distribució dels kits.

Lluitar contra la pandèmia és també lluitar contra la pobresa

Fes una donació / Compra la mascareta solidària

(crèdits imatges: Michele Cattani /AFP)

Vols rebre el nostre butlletí?