Del 17 al 25 de març els músics Irene Zugaza, Eduard Torné i Pau Anduix de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i Elisabet Pons i David Salgado del Taller de Músics van participar del viatge intercanvi a Palestina amb l’escola de música Al Kamandjati.

El viatge, en el marc de la iniciativa ‘Som Constructores’, va estar precedit de diversos tallers sobre música tradicional àrab palestina que va impartir el novembre de 2021 Iyad Staiti, director d’Al Kamandjati, a diverses localitats de Catalunya; i també d’una formació sobre el context d’ocupació israeliana sobre els territoris palestins.

Els músics van poder visitar les localitats de Ramallah, Jerusalem Est i Jenin, i van assajar diverses peces conjuntament amb els músics d’Al Kamandjati que també participen de la iniciativa. Com a resultat, el 22 de març van fer un concert al Centre d’Al Kamandjati, a Jenin; i l’endemà, el 23, en van fer un altre al Teatre Municipal de Ramallah. Durant el mes de novembre d’aquest any, els músics palestins vindran a Barcelona i realitzaran un concert conjunt a la capital catalana.

‘Som Constructores’ pretén empoderar nous agents de canvi: en aquest cas, l’entramat cultural català. Vol que les persones que participen de les activitats del programa liderin una cultura de solidaritat internacional, i també vol incrementar el compromís i la sensibilitat de la ciutadania catalana en la defensa de la cultura de pau.

En aquest enllaç es pot recuperar el concert a Ramallah, retransmès en directe pel canal Palestine Mubasher.

Som Constructores. Construïm pau, llibertat, solidaritat. Reivindiquem drets i llibertats mitjançant expressions artístiques.

Vols rebre el nostre butlletí?