L’Associació Catalana per la Pau manifesta el seu suport i solidaritat amb el poble de Cuba, davant dels intents de desestabilització política.

En els darrers mesos, s’han generat a Cuba diferents accions de protesta en què es barregen, d’una banda, una part de la ciutadania que continua patint les greus conseqüències de la situació econòmica i, de l’altra, sectors determinats que aprofiten la crisi humanitària generada per la pandèmia de la Covid-19 i pels seixanta anys de bloqueig econòmic a mans dels Estats Units.

Cal recordar la Resolució de l’Assemblea General de les Nacions Unides, la qual per 29 cops (el més recent, el passat 23 de juny, amb 184 vots a favor i 2 en contra), s’ha manifestat a favor de l’aixecament del bloqueig comercial, econòmic i financer que pateix el país.

Enmig de la pandèmia sanitària mundial, Cuba ha tornat a mostrar el seu compromís humanista, solidari i internacionalista amb la Brigada Mèdica Henry Reeve, proposada per diferents organitzacions i personalitats de l’àmbit de la salut, les ciències i la cultura com a candidata al Premi Nobel de la Pau 2021.

Amb dues vacunes pròpies, Soberana i Abdala, i un 65,5% de la població vacunada amb una dosi, Cuba ha deixat clara la fortalesa del seu sistema de salut pública i les capacitats dels seus equips científics.

En el cas d’aquells països amb pocs recursos que no poden accedir a la compra de vacunes, aquestes vacunes esdevenen un sinònim de solidaritat i esperança en la lluita contra la Covid-19.

Cuba és un país solidari i de pau, que participa activament a trobar solucions negociades davant de qualsevol conflicte. Així ho va demostrar, per exemple, durant la seva activa mediació en els Acords de Pau a Colòmbia.

Solidaritat amb Cuba

L’Associació Catalana per la Pau fa més de 25 anys que treballa i col·labora amb diferents organitzacions cubanes, mitjançant brigades de solidaritat i projectes de cooperació, especialment dintre del sector del desenvolupament agrari i rural.

És per això que des de la nostra entitat manifestem el nostre suport i solidaritat amb el poble cubà, per al qual exigim el ple respecte a la seva sobirania i independència, i la no ingerència externa per part del Estats Units i els seus aliats.

Denunciem l’assetjament que el personal diplomàtic i treballador del Consolat General de la República de Cuba a Barcelona està patint en els darrers mesos, davant la passivitat de les forces i cossos de seguretat, vulnerant-se d’aquesta manera els Acords de Viena sobre la protecció i custòdia de les seus diplomàtiques i dels seus treballadors i treballadores.

Fem una crida a sumar-se a la mobilització convocada per al dia 15 de novembre davant del Consolat de Cuba a Barcelona (Passeig de Gràcia, 34).

Vols rebre el nostre butlletí?