Període: 2019-2021
Resum: 
Donem suport a l’enfortiment del teixit social local per a la reconciliació i el procés de reincorporació a la vida civil d’excombatents de les FARC-EP a l’ETCR del municipi de Carmen del Darién (Chocó).

L’acord final de pau contempla el procés de reincorporació socioeconòmica dels exguerrillers com a part del camí a la construcció d’una pau estable i duradora a tot el territori colombià. Amb la corporació Alterpaz, estem desenvolupant un projecte en el municipi de Carmen del Darién (Chocó) per donar suport a l’enfortiment del teixit social local i les activitats productives a l’Espai Territorial de Capacitació i Reincorporació (ETCR) Brisas/La Florida (Silver Vidal Mora).

Pretén beneficiar 60 famílies, tot fomentant la generació d’ingressos per mitjà d’una emprenedoria productiva innovadora com és la producció d’olis essencials, que tenen un valor agregat important en l’àmbit agroindustrial i farmacèutic.

La posada en marxa de la iniciativa està fonamentada en el cooperativisme i en pràctiques agroecològiques sostenibles i es realitza de manera conjunta entre població exguerrillera i membres de la comunitat local.

El projecte inclou activitat formativa i de sensibilització en les àrees d’economia cooperativa i solidària i d’educació per a la pau, la cultura i la recuperació dels sabers ancestrals compartits.

Amb la col·laboració de l’Associació Acció Internacional per la Pau i el suport financer de l’Ajuntament de Barcelona.

Vols rebre el nostre butlletí?

Articles relacionats

  • Reconciliación y Covid-19 en Colombia

    Dimarts, 4 octubre 2022

  • Acords de Pau Colòmbia

    Dilluns, 5 juliol 2021

  • Cerca de persones desaparegudes Colòmbia

    Diumenge, 15 juliol 2018