Període: 2017-2018
Resum: 
Aportació a la millora de les capacitats organitzatives i d’exigibilitat de drets a la justícia, veritat i reparació de les víctimes de desaparició forçada, en el marc de la implementació dels Acords de Pau.

En el transcurs de la implementació dels Acords de Pau a Colòmbia, una de les tasques fonamentals que calia fer era posar en marxa la Unitat per a la Cerca de Persones Desaparegudes. L’Associació Catalana per la Pau ha volgut donar un cop de mà al Colectivo Sociojurídico Orlando Fals Borda (COFB) en aquesta laboriosa feina per tal de millorar les capacitats d’organització i d’incidència política dels familiars de les persones víctimes de desaparició forçada, inhumades a cementiris del país.

Gràcies al finançament de l’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Barcelona, també hem ajudat a modificar els protocols d’actuació jurídics i d’atenció psicosocial per a les víctimes, tot posant en marxa bones pràctiques que ja s’han aplicat amb èxit en altres països.

Alhora, hem treballat per reclamar els drets a la justícia, a la veritat i a la reparació dels familiars de 100 víctimes a través d’un procés de formació i d’incidència nacional. El rendiment de comptes d’aquest treball, però, es farà davant d’òrgans internacionals de protecció de drets humans i amb el suport de la Xarxa Llatinoamericana contra les Desaparicions Forçades.

Vols rebre el nostre butlletí?