Les cantores Esperanza y Paz del Pacífico Nariñense estrenen el videoclip ‘Levanten las Voces Mujeres’. El grup, creat el març de 2019 a San Andrés de Tumaco, Colòmbia, està integrat per diverses dones que busquen els seus familiars desapareguts, amb la qual cosa pretenen visibilitzar les desaparicions forçades que hi ha hagut i persisteixen en aquesta regió colombiana.

El col·lectiu compon les cançons a partir de les experiències pròpies de cadascuna de les integrants, i la unió entre elles és el que les ha ajudat a fer un dol conjunt. A més, salvaguarden la cultura i les tradicions de les seves comunitats a través de la dansa i la interpretació de cançons tradicionals.

Des de la creació del grup, les integrants d’’Esperanza y Paz’ han comptat amb el suport del Colectivo Sociojurídico Orlando Fals Borda (Colectivo OFB), una organització colombiana amb la qual treballa conjuntament l’Associació Catalana per la Pau. Concretament, el videoclip forma part d’un projecte realitzat pel Colectivo OFB, que té l’objectiu d’ajudar a enfortir les organitzacions de familiars de víctimes de desaparicions forçades i al qual l’Associació Catalana per la Pau dona suport en el marc del programa sobre la implementació dels Acords de Pau a Colòmbia que desenvolupa amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

La cançó  també és un homenatge als líders i lideresses del Pacífico Nariñense, i vol acompanyar l’entrega d’un informe al Sistema Integral de Veritat, Justícia, Reparació i No Repetició (SIVJRN), i també en el marc del pacte per la cerca de Nariño de la Unidad de Búsqueda de Personas dadas por Desaparecidas (UBPD).

Vols rebre el nostre butlletí?

Articles relacionats

  • Dijous, 16 març 2023

  • Dimecres, 1 març 2023

  • Dilluns, 13 febrer 2023