A la regió de la Mediterrània, el canvi climàtic s’ha sumat a les problemàtiques que els moviments camperols i organitzacions de dones denuncien des de fa temps i que impacten directament sobre l’agricultura, com la manca d’accés a la terra i als recursos hídrics. Només una acció unificada i inclusiva entre moviments camperols, el conjunt de la societat civil i les institucions pot encarar de manera sostenible i eficaç els reptes que planteja aquesta crisi climàtica i social.

Amb això, els dies 8 i 9 de maig organitzem unes jornades de diàleg per abordar aquesta problemàtica. Reunirem diversos actors de la societat civil de països àrabs de la Mediterrània, que treballen en la defensa del dret a l’alimentació i els drets de les dones; de Palestina, Egipte, Jordània, Tunísia i també de Catalunya.

Les jornades tenen la voluntat d’enfortir els vincles regionals i internacionals entre les organitzacions d’agricultors i agricultores i de dones, i finalment, definir una agenda comuna que suposi un pla d’acció futur.

El dilluns 8, la conferència se celebrarà a Barcelona, al CaixaForum Macaya (passeig de Sant Joan, 108), i se centrarà en l’anàlisi de les problemàtiques i la recerca de solucions d’innovació comunes. L’horari serà de 10 h a 17 h. Alguns dels temes que es tractaran són els reptes dels moviments camperols a la Mediterrània, els impactes del canvi climàtic sobre les dones i els seus moviments organitzatius a la mateixa regió, i les responsabilitats institucionals i respostes respecte a l’impacte del canvi climàtic en l’agricultura.

El dimarts dia 9, la jornada serà a Santa Coloma de Gramenet. Se centrarà a definir una agenda comuna de treball, que suposi un pla d’acció de cara al futur. L’horari serà de 10 h a 17 h, al Campus Torribera de la Universitat de Barcelona (edifici la Masia). Es farà una revisió dels temes tractats el dia anterior, i es crearan grups de treball per redactar uns objectius i compromisos comuns.

Es disposarà de traducció de l’àrab al català i castellà.

Per assistir a les jornades, cal enviar prèviament un correu a cooperacio@acpau.org, amb l’assumpte “Inscripcions Jornades”. Són gratuïtes.

Aquestes jornades són fruït del treball conjunt de l’Associació Catalana per la Pau amb Palestinian Farmer’s Union, i amb la col·laboració de la Fundació Solidaritat UB i L’Olivera Cooperativa. Compten amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

Vols rebre el nostre butlletí?