Manresa, Granollers i La Seu d’Urgell són les localitats que han acollit entre el 23 i el 26 de febrer la gira de tres funcions de teatre palestí i català, interpretades per estudiants i actors i actrius de The Freedom Theatre, de l’escola Arsènic, Espai de Creació de Granollers i de l’Escola d’Arts Escèniques de Manresa, amb la coordinació de l’Associació Catalana per la Pau i en el marc de la iniciativa Som Constructores.

L’obra, titulada Fragments d’una revolució, és un espectacle teatral adaptat del text ‘The Revolution’s Promise’, que reivindica el teatre com a resistència cultural a Palestina i com a eina de transformació social. Alhora, vol incrementar el compromís i la sensibilitat de la ciutadania catalana en la defensa de la cultura de pau, i reivindicar els drets i llibertats del poble palestí.

El repertori d’intèrprets ha estat Chantal Rezeq, Mariam Abuibaid i Bahaa Eldin Badah per part de The Freedom Theatre, amb la direcció d’Ahmed Tobasi; Teia Martínez i Joel Cabrera per part de l’Arsènic, Espai de Creació, amb la direcció de Marta G. Otín; i Raquel Torrent i Joel Pla per l’EAE Manresa, amb la direcció d’Albert Ruiz.

Des de l’Associació Catalana per la Pau agraïm al Casal de les Escodines, al Llevant Teatre i al Cinema Guiu per l’acollida de l’obra, així com també a tot el públic assistent i a les persones que s’han interessat per la iniciativa.

Aquest espectacle és el tancament d’un intercanvi teatral que va començar l’abril de l’any passat, quan Ahmed Tobasi i Zoe Lafferty, director artístic de The Freedom Theatre i directora adjunta respectivament, van venir a Barcelona a impartir diversos tallers de teatre polític i construcció de moviments. Després dels tallers, quatre actors i actrius de Granollers i Manresa, amb els respectius directors de les escoles, van viatjar a Cisjordània (Palestina), per tal de conèixer l’escola palestina i el context en el qual treballen.

Som Constructores engloba la totalitat d’aquestes activitats. És una iniciativa de l’Associació Catalana per la Pau que vol empoderar nous agents de canvi: en aquest cas, l’entramat cultural català.

L’objectiu és que les persones que participen de les activitats de la iniciativa liderin una cultura de solidaritat internacional, i al mateix temps, reivindiquin els drets i llibertats del poble palestí.

Compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

Vols rebre el nostre butlletí?