Loading...
Filipines2020-04-14T10:30:41+02:00

Malgrat tenir una taxa de pobresa important (el 26,5% de la població viu per sota del llindar de pobresa, incloent-hi 10 milions de dones), les Filipines se situen en una posició relativament bona en l’Índex de Desenvolupament Humà (IDH), especialment en comparació amb altres països del sud-est asiàtic.

El país presenta grans diferències en ingressos i qualitat de vida segons les diferents regions. Les desigualtats socials són abundants i afecten més els pobles indígenes, els pescadors, les dones i el sector informal.

La seva ubicació geogràfica fa que sigui extremadament vulnerable als desastres naturals, especialment terratrèmols, ciclons i riscos volcànics. Els conflictes armats de llarga durada a Mindanao i altres parts del país i l’impacte negatiu dels efectes creixents del canvi climàtic dificulten actualment el desenvolupament sostenible i intensifiquen la pobresa.

A Filipines, un país de més de 100 milions de persones, el pas de tifons (com el supertifó Hayan, que l’any 2013 va afectar sobretot les zones de Samar, Layte i Capiz) agreuja la situació d’aquests sectors més empobrits i vulnerables.

Per fer front a emergències com aquesta, des de l’Associació Catalana per la Pau donem suport a diferents organitzacions locals que treballen en l’àmbit de l’acció humanitària.

(imatges: Ana P. Santos/IRIN, David Doyle/IRIN)

Go to Top