Període: 2016-2018
Resum:
Contribuïm a protegir infants ferits i les seves famílies, afectats pel conflicte a Gaza, a través d’un programa de rehabilitació física i mental, i l’accés a l’assistència professional mèdica.

El juliol del 2014, l’exèrcit israelià va atacar la població civil de Gaza de manera indiscriminada, en un capítol més de la història de conflictes de la Franja que es coneix com la Guerra dels 50 dies. Durant quasi bé dos mesos, l’exèrcit d’Israel va desplegar l’Operació Marge Protector per afeblir el Moviment de Resistència Islàmic (popularment conegut com Hamas).

Segons Amnistia Internacional, el resultat d’aquesta acció militar costà la vida a 2.251 persones i en deixà 11.200 més de ferides. D’entre els morts, 1.462 eren civils i 551 d’aquests, menors d’edat. Pel que fa al nombre de ferits, quasi una tercera part eren infants: gairebé 3.400 van necessitar atenció mèdica.

L’Associació Catalana per la Pau, mitjançant el finançament de l’Ajuntament de Barcelona, va col·laborar entre 2016 i 2017 en les tasques d’acció humanitària que la nostra entitat sòcia local, Palestinian Medical Relief Society (PMRS), estava desenvolupant a la zona.

En aquest marc de col·laboració, es va oferir protecció a uns 200 infants ferits, i es va treballar per la participació i la inclusió social dels menors amb discapacitats, les seves famílies i el personal cuidador. L’objectiu principal era disminuir les vulnerabilitats sobre la infància causades per la guerra i garantir uns majors nivells de resiliència per a qui pateix alguna discapacitat.

L’any 2018, amdues entitats van tornar a treballar conjuntament en una intervenció d’emergència i post emergència per protegir i rehabilitar més de 2.000 persones afectades per nous atacs de l’Exèrcit israelià, tant a nivell de recuperació física com mental.

En última instància, es va contribuir a enfortir les capacitats del personal d‘emergència i la disponibilitat de material sanitari per a la població de la zona.

Vols rebre el nostre butlletí?