Període: 2017-2018
Resum: 
Contribuïm a la garantia del compliment dels drets humans als Territoris Palestins Ocupats, amb especial atenció cap a la discriminació per raó de gènere. El projecte s’ha dut duent a terme a diversos municipis de les governacions de Tulkarem i Qalqiliya.

En ple segle XXI, les dones palestines pateixen vulneracions constants als seus drets fonamentals a causa de determinats factors socials condicionants, com la cultura o la tradició, i d’altres polítics, com el marc legal vigent.

Per això, des de l’Associació Catalana per la Pau donem suport a la feina que Palestinian Women Developing Centre (PWDC) desenvolupa des del 2002 pel que fa al compliment dels drets humans, i molt particularment, a la discriminació per raó de gènere.

La situació de les dones al país vulnera la ratificació de la Convenció sobre l’Eliminació de totes les Formes de Discriminació contra la Dona (CEDAW) que va validar l’Autoritat Nacional Palestina l’abril del 2014.

Amb l’objectiu bàsic de revertir les actituds i les accions de la ciutadania palestina, i amb el finançament de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, s’han realitzat activitats de sensibilització i incidència per estendre el coneixement dels drets civils i polítics de les dones; promoure els seus drets econòmics i socials, incident especialment en els laborals, i contribuir a l’erradicació de la violència de gènere.

Aquesta tasca ha tingut lloc als següents municipis de les governacions de Tulkarem i Qalqiliya: Jarushiya, Saffarin, Saida, Balaa, Kafrkammal, Shufa, Attil, Anabta, Tulkarem, Karthulth i Jayyous-, fent-hi partícips tant les dones a títol individual, com les organitzacions de dones i defensores de drets humans i els poders públics i nacionals.

Tot plegat ha d’aconseguir, d’una banda, un increment de la representativitat de les entitats que vetllen pels drets humans; i de l’altra, capacitar els ens públics en qüestions de gènere, a través d’una major presència i incidència de les dones en els espais de presa de decisions.

Vols rebre el nostre butlletí?

Articles relacionats

  • Dijous, 9 març 2023

  • ACPau - Guatemala

    Dijous, 9 març 2023

  • Violència gènere i covid-19 a Palestina

    Dilluns, 17 octubre 2022