L’Associació Catalana per la Pau i International Action for Peace inauguren el pròxim 25 d’octubre la segona proposta formativa de la seva Escola permanent de formació online.

El curs Conflictes, vulneracions de drets humans i participació política té com a objectiu explorar i analitzar, des del punt de vista geopolític, els factors de la conflictivitat i de les violacions de drets humans, així com de la participació política ciutadana sota totes les seves possibles formes.

Se centra en cinc països i/o regions del món, marcats per una conflictivitat llarga i multifactorial, amb repercussions i impactes estructurals a nivell mundial.

Programa

El curs compta amb 5 mòduls de 10 hores de durada cadascun (la formació completa té una durada total de 50 hores).

Mòdul 1 / República Democràtica del Congo
Mòdul 2 / Colòmbia
Mòdul 3 / Sahel
Mòdul 4 / Palestina
Mòdul 5 / Filipines

Cada mòdul es compon d’un temari redactat, bibliografia i una sessió online de reflexió i debat a càrrec de persones docents expertes en la matèria.

A qui es dirigeix

  • Estudiants de grau universitari de les especialitats en ciències polítiques, relacions internacionals, dret, pau i seguretat, cooperació internacional i desenvolupament, etc.
  • Persones de l’àmbit militant o professional del tercer sector amb experiència prèvia en matèria de drets humans i cooperació, que vulguin aprofundir i completar els seus coneixements de geopolítica i relacions internacionals.
  • Públic general interessat en les temàtiques proposades.

Dates

Del 25 d’octubre al 17 de desembre de 2021

Sessions online (zoom):

Mòdul 1 / 4 de novembre
Mòdul 2 / 11 de novembre
Mòdul 3 / 18 de novembre
Mòdul 4 / 25 de novembre
Mòdul 5 / 2 de desembre

Totes les sessions tindran lloc a les 18.30 hores.

Equip docent

Mòdul 1 / Josep Maria Royo
Investigador i professor de l’Escola de Cultura de Pau de la Universitat Autònoma de Barcelona, sobre pau i seguretat a l’Àfrica.

Mòdul 2 / Diana Nocua
Docent de la Llicenciatura en Ciències Socials i del Programa de Comunicació Social i Periodisme de la Universidad Distrital de Bogotà.

Mòdul 3 / Elena López
Técnica per a l’Àfrica Subsahariana al Departament d’Acció Exterior de la Generalitat de Catalunya, on ha coordinat l’elaboració del primer Pla Àfrica.

Mòdul 4 / Mireia Gallardo
Consultora independent basada a Israel/Palestina, experta en temàtiques de gènere i feminisme, drets humans i poblacions desplaçades, especialment dones i nenes.

Mòdul 5 / Arnold Alamon
Professor de la Universitat de Mindanao–Iligan Institute of Technology i coordinador de recerca de l’Institute for Peace and Development.

Preu

Tarifa general: 80€ / Tarifa per a estudiants, persones desocupades i famílies monoparentals: 40€

Matrícula

Per realitzar la inscripció, s’ha d’accedir a aquest enllaç. Per a qualsevol dubte, es pot enviar un correu electrònic a defensores@acpau.org. Les places són limitades.

* La formació s’imparteix en castellà i inclou documentació i enllaços en anglès, francès i català.
* Amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

Vols rebre el nostre butlletí?