Període: 2018-2019
Resum:
A les àrees periurbanes de Gaza i diferents ciutats de Cisjordània, fomentem els sistemes de producció agrícola sostenible i defensem els drets dels treballadors i treballadores del camp i la seva capacitat d’incidència.

En col·laboració amb Palestinian Farmers Union (PFU), estem duent a terme un projecte per millorar la vida i el treball de la població camperola dels municipis d’Alnazlah Al-sharqia i Deir Ballut, a les governacions de Tulkarem i Salfit, a l’oest de Cisjordània. Com a resposta a les demandes de la ciutadania, hem col·laborat en la creació de dues cooperatives que oferiran formació tècnica, administrativa i d’incidència política a la població agrícola.

Així, també es pretén enfortir el teixit associatiu de la regió i donar eines a la ciutadania camperola perquè s’autoorganitzi, tot garantint l’accés, la disponibilitat i la qualitat dels aliments, alhora que fa front a les dificultats del mercat i a les vulneracions que pateix dia rere dia com a conseqüència de l’ocupació israeliana.

Gràcies al finançament de l’Ajuntament de Barcelona, al voltant d’uns 180 camperols d’aquestes regions de Cisjordània, un 40% dels quals són dones, també podran incrementar la seva acció política. Bàsicament, el projecte intenta ser un punt de recolzament per a la reivindicació dels seus drets, tant laborals com alimentaris i mediambientals.

Sota aquesta darrera premissa, el treball conjunt de PFU i l’Associació Catalana per la Pau està fent una incidència especial en la formació i sensibilització dels treballadors i treballadores cap a mètodes agroecològics sostenibles per tal de reduir, tant com sigui possible, l’impacte dels productes químics sobre el sòl i l’aigua.

Vols rebre el nostre butlletí?

Articles relacionats

  • Violència gènere i covid-19 a Palestina

    Dilluns, 17 octubre 2022

  • Cooperativas agrícolas Palestina

    Dilluns, 17 octubre 2022

  • Equitat i participació dones Jordània

    Dijous, 30 juliol 2020