L’Associació Catalana per la Pau ha participat a la Conferència Internacional de Joves que ha tingut lloc els dies 5 i 6 d’octubre a la Ramallah (Palestina). La trobada ha tingut com a lema ‘Parlem de la justícia’ i ha estat organitzada per Palestinian Medical Relief Society.

Una trentena de voluntaris d’entitats de Catalunya, França, Itàlia, Grècia, Itàlia, Japó i Suècia han compartit debat i experiències amb més de 170 palestins sobre aspectes relacionats amb el medi ambient, la solidaritat internacional, la justícia social, la justícia econòmica, el voluntariat i la igualtat de gènere.

Per part de l’entitat catalana, hi han assistit Guillem Rodríguez, Ana Solano i Guillem Barril.

Conferència Internacional Joves Ramallah

Els tres joves han pres part en els tallers sobre solidaritat, en què els participants han destacat la importància de la humanitat i l’internacionalisme com a eines per lluitar plegats i construir un món més lliure. L’accés a la salut i l’educació de qualitat i sense excepcions, així com la conscienciació en la lluita en favor dels drets de les dones, han estat altres dels temes destacats de les jornades.

En el cas de Palestina, els joves han posat en relleu les dificultats de mobilitat a causa dels nombrosos checkpoints (punts de control) de l’exèrcit d’Israel, que en funció de si estan oberts o tancats poden fer que arribin tard a la universitat, per exemple, o que no puguin anar a l’hospital.

Sobre les dones, han remarcat que, a més de les dificultats que ocasiona l’ocupació israeliana en la vida quotidiana, sovint elles es troben amb el mur de viure en una societat on tradicionalment manen els homes. Per això, proposen que el canvi comenci des de les escoles i s’estengui als mitjans de comunicació.

Hi han assistit també joves de Secours Populaire Français (SPF), Associazione di Animazione Interculturale (ASAI), Popular Solidarity of Greece, Associazione Ricreativa e Culturale Italiana (ARCS), Japan International Volunteer Center (JVC), Swedish International Development Cooperation Agency (Sida), Agence Française de Développment (AFD) i United Nations-United Nation Population Fund (UNPA).

Vols rebre el nostre butlletí?