Període: 2018-2019
Resum:
A Comasagua, departament de La Libertad, enfortim les capacitats productives de les cooperatives de camperols i camperoles, en un model de producció agroecològica i sustentable d’accés als mercats, amb la incorporació de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC).

A Comasagua, un municipi rural salvadorenc de 12.000 habitants, situat a la serralada del Bálsamo, al departament de La Libertad , l’Associació Catalana per la Pau, AID Consulting i el Secours Populaire Français (SPF) s’han sumat a la iniciativa agrària local de l’Asociación Cooperativa Agropecuaria La Canasta Campesina per consolidar i potenciar les iniciatives de producció i venda dels productes locals, com la Canasta Campesina.

El projecte busca enfortir i difondre pràctiques productives innovadores, tot incorporant les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) i, alhora, afavorir un consum més sostenible entre la ciutadania; però, per sobre de tot, ajudar l’apoderament de les dones i les joves camperoles de la zona. La iniciativa vol també facilitar l’accés al mercat de la cooperativa, que ha fet el pas d’un model agrícola familiar a un de comercial, basat en la justícia social i la sostenibilitat ambiental. El projecte s’ha pogut executar gràcies al finançament de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional al Desenvolupament (AECID).

El treball que s’està realitzant incideix especialment en el procés d’implementació de les noves tecnologies, mitjançant  la creació d’una pàgina web per a la compra directa dels productes, i l’ús de xarxes socials o plataformes online amb contingut didàctic.

D’aquesta manera, s’augmentarà la difusió d’informació i coneixement entre les persones que integren la cooperativa, tot facilitant el seu apoderament. Les noves eines que tindran a l’abast han de facilitar així mateix el contacte amb altres actors locals per enfortir plegats aquest nou model de consum.

Llegeix l’entrevista a La Canasta Campesina

Vols rebre el nostre butlletí?

Articles relacionats

  • ACPau - Guatemala

    Dijous, 9 març 2023

  • Violència gènere i covid-19 a Palestina

    Dilluns, 17 octubre 2022

  • Cooperativas agrícolas Palestina

    Dilluns, 17 octubre 2022