El 2016, l’Associació Catalana per la Pau, la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO i l’Associació Catalunya-Líban van endegar la Campanya d’Acció Humanitària amb les persones refugiades a Jordània, el Líban i l’Iraq, en col·laboració amb diverses entitats locals.

L’objectiu primordial dels projectes i activitats realitzades en el marc d’aquesta campanya ha estat l’assistència als milers de persones que van aconseguir escapar dels enfrontaments i sobreviuen en condicions precàries als diferents camps habilitats.

Les actuacions es van dirigir, fonamentalment, a la població refugiada de Jordània i el Líban, tot i que una d’elles es va adreçar a un tercer país de la zona, l’Iraq, atès que els desplaçaments que va patir la seva població foren també causats pels conflictes armats i l’escassetat de recursos.

Els projectes realitzats sobre el terreny es van dissenyar a partir de quatre eixos transversals, des dels quals es va voler donar resposta a les vulneracions primàries de drets de les persones beneficiàries: l’accés als aliments i a la salut, els drets de les dones i els drets laborals.

Campanya Humanitària Persones Refugiades

Finalment, des del punt de vista de la sensibilització, la campanya va acollir un conjunt d’activitats a Catalunya, amb el doble objectiu de conscienciar la societat sobre el drama dels refugiats i recaptar fons.

Vols rebre el nostre butlletí?

Articles relacionats

  • Dijous, 19 gener 2023

  • Emergència Covid-19

    Dimarts, 26 gener 2021

  • Mama Congo

    Diumenge, 15 novembre 2020