Segons l’informe L’estat de la seguretat alimentària i la nutrició al món, elaborat per la FAO i el Programa Mundial d’Aliments, 821 milions de persones van patir fam l’any 2017; una xifra alarmant que no deixa d’augmentar. Els conflictes armats, els desastres naturals fruit del canvi climàtic i la constant pujada de preus dels aliments més bàsics que dificulta el seu accés a un important gruix de població són factors determinants que fan créixer la xifra de persones malnodrides al món.

Per tal d’ajudar a pal·liar aquesta situació, especialment greu al Sahel, la Banya d’Àfrica i al Iemen, l’Associació Catalana per la Pau va posar en marxa una campanya d’emergència alimentària. A través de la recaptació especial de fons, vam poder fer arribar kits de racions alimentàries a quatre països africans i al Iemen, que han servit per assegurar una ingesta diària col·lectius vulnerables com infants i dones embarassades o en període de lactància.

En concret, la nostra ajuda va arribar a Mauritània, Mali, Etiòpia, Djibouti i el Iemen, països damnificats amb els quals ja havíem treballat prèviament mitjançant la nostra aliança amb socis locals i internacionals. En aquests indrets, també ajudarem a assegurar el futur alimentari de la població, adquirint llavors de qualitat per als agricultors de la zona i impartint activitats i tallers de sensibilització sobre bones pràctiques nutricionals i sanitàries.

Campanya d'Emergència Alimentària Àfrica i Iemen

Vols rebre el nostre butlletí?