Davant l’actual situació d’emergència provocada per la Covid-19 arreu del món, des de l’Associació Catalana per la Pau i la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO hem decidit cancel·lar l’edició d’enguany de les Brigades de Solidaritat.

La impossibilitat d’assegurar quina serà la situació sanitària i social als països (Colòmbia, Palestina, RD Congo, Mèxic i Filipines) on anaven a realitzar-se les estades dels i les brigadistes, així com les més que probables dificultats de cara a l’estiu a l’hora de realitzar viatges internacionals i trajectes dintre dels països ens obliguen a suspendre-les definitivament. Des de l’inici del confinament, havíem ja ajornat les sessions informatives programades i totes les activitats vinculades al voluntariat internacional.

Ens consta que les entitats sòcies en aquests cinc països es troben en aquests moments posant tot el seu treball i esforç a combatre l’epidèmia i a garantir la protecció de les persones més afectades.

Brigades Solidaritat 2020

Si ja l’emergència està tenint unes conseqüències dramàtiques en els països rics, és fàcil imaginar com de complicada és ara mateix la situació a zones més empobrides i amb sistemes de salut molt més precaris. La nostra associació està en permanent contacte amb aquestes organitzacions locals per intentar contribuir en allò que puguem a mitigar els efectes de la pandèmia sobre las personas vulnerables.

Qualsevol novetat l’anirem comunicant a través de la web estiudesolidaritat.cat i les xarxes socials. Davant de qualsevol dubte, estem disponibles a través del correu electrònic a brigades@acpau.org.

Esperem l’any vinent tornar amb més força que mai per tal d’organitzar, com en edicions anteriors, una proposta sòlida i engrescadora de Brigades, enteses sempre com un aprenentatge en la cultura de la solidaritat a partir del coneixement directe de la realitat que es viu en els països del Sud global.

Vols rebre el nostre butlletí?