L’Associació Catalana per la Pau, International Action for Peace i Más Retina convoquen la segona edició del Festival Internacional de Fotografia sobre Drets Humans i Justícia Global de Barcelona.

El certamen pretén oferir una mirada al voltant dels problemes globals i les causes que els originen, tot utilitzant la fotografia com a eina per avançar cap a majors nivells de justícia social i sostenibilitat ambiental, en el marc del compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

La convocatòria s’adreça a fotògrafs/es, professionals o no, majors d’edat i sigui quina sigui la seva nacionalitat.

D’entre tots els treballs presentats, el jurat seleccionarà deu finalistes. A partir del dia 10 de desembre, coincidint amb el Dia Internacional dels Drets Humans, es podran veure les deu exposicions, de gran format, repartides pels carrers i places de Barcelona, una en cada districte de la ciutat.

Marc Sanyé BCN-DH International Photo Festival

El 18 de desembre, en un acte que tindrà lloc al Casal d’Entitats Mas Guinardó (Horta-Guinardó), en el marc de la jornada ‘Al Guinardó, un món al barri’, s’anunciarà la persona guanyadora, que rebrà un premi de 2.000 euros.

L’edició anterior del festival va suposar un èxit de participació, amb 187 treballs presentats, provinents de totes parts del món.

Marc Sanyé (‘L’altra frontera’) i Antonio Aragón (‘Aules perilloses. Ensenyar l’Alcorà o morir’) van ser els guanyadors ex aequo.

VOLS PARTICIPAR EN L’EDICIÓ 2022?

Consulta aquí les bases

CALENDARI

4 d’octubre
Obertura de la convocatòria

10 de novembre
Tancament de la convocatòria

Novembre
Fallada del jurat

10 de desembre
Inici de la mostra al carrer amb les deu exposicions finalistes

18 de desembre
Lliurament del premi a la guanyadora o guanyador

Antonio Aragón BCN-DH International Photo Festival

TEMÀTICA

Les fotografies han d’abordar qualsevol temàtica relacionada amb els drets humans i la justícia global. Es valorarà especialment la incorporació de la perspectiva de gènere, temes de justícia climàtica, migracions, dret a l’habitatge i, en general, l’orientació cap als 17 objectius de l’Agenda 2030, la comprensió del model de desenvolupament global i de les relacions d’interdependència entre actors i països, i l’aproximació a les causes dels conflictes i les desigualtats.

QUI HI POT PARTICIPAR

Podran participar-hi fotògrafs/es, tant professionals com aficionats/des, majors d’edat i sigui quina sigui la seva nacionalitat. No hi podrà concórrer personal de l’Associació Catalana per la Pau, International Action for Peace o Más Retina.

JURAT

El jurat estarà format per destacats professionals de la fotografia, una representació de les organitzacions impulsores del certamen i una persona especialista en perspectiva de gènere.

PREMI

2.000 euros en metàl·lic

COM PARTICIPAR-HI

La presentació dels projectes s’ha de fer exclusivament a través de la plataforma Picter. Si no s’hi està registrat/da, s’haurà de crear un compte per poder participar-hi.

El concurs té una quota d’inscripció de 5 euros que es farà efectiva en el moment de pujar les fotografies a través de la plataforma.

Per conèixer la documentació que cal aportar, els requisits tècnics o ampliar informació sobre la inscripció, consulteu les bases de la convocatòria.

CONTACTE

En cas de tenir qualsevol dubte o precisar informació addicional, podeu enviar un correu electrònic a masretinaphoto@gmail.com.

Si sorgeixen dubtes o problemes durant el procés d’enviament a través de Picter, podeu contactar amb el centre d’ajuda o bé enviar un correu electrònic a support@picter.com (en anglès).

—–

BCN-DH International Photo Festival compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona.

crèdits fotografies: Pablo Tosco (intro), Marc Sanyé (interior esquerra) i Antonio Aragón (interior dreta)

Vols rebre el nostre butlletí?

Articles relacionats

  • Dijous, 16 març 2023

  • Dimecres, 1 març 2023

  • Dilluns, 13 febrer 2023