Període: 2018-2020
Resum: 
Posem en marxa una clínica d’atenció primària al municipi de Tanayel (Kab Elias), adreçada a dones i nenes refugiades i libaneses vulnerables.

A la regió de la vall de Bekaa, al Líban, hem ajudat a rehabilitar i adequar un centre sanitari per tal de poder-hi ubicar fins a set serveis primaris i d’especialització -atenció primària i familiar, pediatria, ginecologia, urgències, cardiologia, bucodental i radiodiagnòstic- seguint els requeriments del Ministeri de Salut del país.

Alhora, hem adquirit nous equips mèdics; contractat cinc metges, un professional d’infermeria, una persona d’administració i una altra per coordinar el projecte, i els hem format a tots per tal que sàpiguen utilitzar els nous equipaments.

La tria d’aquest personal s’ha fet en base al seu coneixement de la zona i de les vulnerabilitats concretes que pateix la població més afectada pel conflicte i la pobresa. Amb tot, l’objectiu principal de la nostra col·laboració és oferir una cobertura sanitària a les dones i als infants de la regió.

Per aquest mateix motiu, l’actuació també ha permès distribuir kits d’higiene bàsica adaptats culturalment a les necessitats detectades entre les dones en edat reproductiva, que els permetin participar en la vida quotidiana.

Juntament amb el component d’atenció directa, el projecte promou l’educació per a la salut com a eina per garantir els drets de les dones i de les comunitats en l’àmbit de la salut. Així, s’estan realitzant activitats formatives sobre drets sexuals i reproductius i de promoció de pràctiques saludables, salut maternoinfantil o salut laboral.

Amb el finançament de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

Vols rebre el nostre butlletí?

Articles relacionats

  • Dijous, 9 març 2023

  • ACPau - Guatemala

    Dijous, 9 març 2023

  • Empoderar dones Jordània

    Dilluns, 17 octubre 2022