Període: 2018-2020
Resum: 
Posem en marxa una clínica d’atenció primària als municipis de Kab Elias i Tanayel (Bekaa), adreçada a dones i nenes refugiades i libaneses vulnerables.

A la regió de la vall de Bekaa, al Líban, hem ajudat a rehabilitar i adequar un centre sanitari per tal de poder-hi ubicar fins a set serveis primaris i d’especialització -atenció primària i familiar, pediatria, ginecologia, urgències, cardiologia, bucodental i radiodiagnòstic- seguint els requeriments del Ministeri de Salut del país.

Alhora, hem adquirit nous equips mèdics; contractat cinc metges, un professional d’infermeria, una persona d’administració i una altra per coordinar el projecte, i els hem format a tots per tal que sàpiguen utilitzar els nous equipaments.

La tria d’aquest personal s’ha fet en base al seu coneixement de la zona i de les vulnerabilitats concretes que pateix la població més afectada pel conflicte i la pobresa. Amb tot, l’objectiu principal de la nostra col·laboració és oferir una cobertura sanitària a les dones i als infants de la regió.

Per aquest mateix motiu, l’actuació també ha permès distribuir kits d’higiene bàsica adaptats culturalment a les necessitats detectades entre les dones en edat reproductiva, que els permetin participar en la vida quotidiana.

El projecte ha comptat amb el finançament de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

Vols rebre el nostre butlletí?