Període: 2018-2020
Resum: 
Posem en marxa una clínica d’atenció primària als municipis de Kab Elias i Tanayel (Bekaa), adreçada a dones i nenes refugiades i libaneses vulnerables.

A la regió de la vall de Bekaa, al Líban, hem ajudat a rehabilitar i adequar un centre sanitari per tal de poder-hi ubicar fins a set serveis primaris i d’especialització -atenció primària i familiar, pediatria, ginecologia, urgències, cardiologia, bucodental i radiodiagnòstic- seguint els requeriments del Ministeri de Salut del país.

Alhora, i amb el finançament de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, hem adquirit nous equips mèdics; contractat cinc metges, un professional d’infermeria, una persona d’administració i una altra per coordinar el projecte, i els hem format a tots per tal que sàpiguen utilitzar els nous equipaments.

La tria d’aquest personal s’ha fet en base al seu coneixement de la zona i de les vulnerabilitats concretes que pateix la població més afectada pel conflicte i la pobresa. Amb tot, l’objectiu principal de la nostra col·laboració és oferir una cobertura sanitària a les dones i als infants de la regió.

Per aquest mateix motiu, l’actuació també ha permès distribuir kits d’higiene bàsica adaptats culturalment a les necessitats detectades entre les dones en edat reproductiva, que els permetin participar en la vida quotidiana.

Vols rebre el nostre butlletí?