Període: 2020-2022
Resum: 
Aquesta proposta té com a objectiu augmentar l’impacte i la cobertura de la gestió de residus sòlids urbans al Centre Històric de l’Havana, a través d’un model participatiu i inclusiu.

Es dona continuïtat a la primera fase d’un projecte pilot de gestió de residus sòlids urbans, executada entre els anys 2012 i 2014 en un dels Consells Populars del Municipi de l’Havana Vella, ampliant-la ara al Consell Popular Catedral, que representa un 17% del territori.

Amb aquesta actuació, es preveu augmentar fins a un 42% la gestió adequada dels residus al centre històric de la capital cubana. D’aquesta manera, es contribuirà a la higienització, cura i conservació de l’Havana en el marc de la celebració del seu 500 aniversari, tot promovent la ciutat com un model alternatiu de desenvolupament a nivell internacional.

A banda de la implementació dels processos de reducció, reutilització i reciclatge dels residus sòlids urbans, es busquen altres resultats com ara l’enfortiment de les capacitats tècniques i operatives institucionals de l’Oficina del Historiador de la Ciudad de la Habana, que és la principal col·laboradora del projecte, o la incorporació de nous agents nacionals i internacionals per a la gestió i planificació en l’àmbit dels residus urbans.

El projecte compta amb el finançament de l’AECID.

Vols rebre el nostre butlletí?

Articles relacionats

  • Dijous, 9 març 2023

  • ACPau - Guatemala

    Dijous, 9 març 2023

  • Empoderar dones Jordània

    Dilluns, 17 octubre 2022