Període: 2019-2021
Resum: 
Davant l’epidèmia d’Ebola, impulsem una acció d’emergència per enfortir la implicació comunitària en la lluita contra aquesta malaltia a Kivu Nord, una regió on des d’una perspectiva global treballem pel desenvolupament humà sostenible i l’accés als drets socials i culturals.

La ràpida propagació del virus a tota la regió i la forta resistència que presenten les comunitats enfront de l’acció sanitària i humanitària ens obliguen a implementar un projecte d’emergència que reforci les organitzacions de base dels barris i dels pobles de tota la regió. Concretament, es porta a terme a les ciutats de Beni i Butembo i al territori de Beni.

De la mà de la nostra entitat sòcia Etoile du Sud i en coordinació directa amb el Clúster Salut de Kivu Nord, es realitza una intensa campanya d’informació i sensibilització sobre la malaltia, els seus riscos, tractament i mesures de prevenció. També s’impulsa la creació de comitès d’alerta primerenca i acció preventiva immediata per a aquells supòsits en què es detectin casos sospitosos d’Ebola.

Aquesta acció ha comptat amb el cofinançament del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

De forma paral·lela, treballem a la zona per incrementar les capacitats de la població en la construcció de pau i l’accés al dret a la salut. Així, es promou la implicació de la ciutadania en l’acció comunitària, a través d’accions com la dotació d’equips mòbils de salut per atendre les necessitats de les poblacions més aïllades, o donar assistència a víctimes de violència, especialment dones i nens.

El projecte reforça les capacitats de les organitzacions de base per a la defensa dels seus drets, la incidència política, la previsió de malalties i conflictes, la cohabitació pacífica i el desenvolupament. També millora l’accés i la disponibilitat de serveis mèdics primaris, així com la informació relativa a aspectes bàsics sobre salut i malalties, amb especial incidència en l’Ebola, tant per a la població resident com per a les persones desplaçades i refugiades.

Amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, l’Ajuntament de Manresa i l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet.

Vols rebre el nostre butlletí?