En els darrers anys, des de l’Associació Catalana per la Pau hem intensificat les nostres col·laboracions i sinergies amb el sector cultural, perquè pensem que és un excel·lent mitjà per sensibilitzar la societat en temes de drets humans i solidaritat. Col·laborem amb organitzacions i professionals de diversos àmbits i dissenyem productes i materials pedagògics per tal d’arribar a públics més concrets i amplis alhora. Amb això, després de l’experiència de la campanya Palestina Batega, engeguem ‘Som Constructores’.

‘Som Constructores’ és una iniciativa que pretén incrementar el compromís i la sensibilitat de la ciutadania catalana en la defensa de la cultura de pau, i al mateix temps, també pretén ser una reivindicació dels drets i llibertats dels pobles.

Proposem, mitjançant diferents expressions culturals (la música, les arts plàstiques i escèniques), obrir espais de diàleg, intercanvi, aprenentatge, reflexió i denúncia sobre la vulneració dels drets humans, socials i culturals dels pobles; com per exemple del poble palestí o del Kurdistan, entre d’altres.

El programa vol empoderar nous agents de canvi: en aquest cas, l’entramat cultural català. L’objectiu és que les persones que participen de les activitats del projecte liderin una cultura de solidaritat internacional, i permetre a nivell global obtenir nous lideratges que assumeixin un discurs de cultura de pau. De l’àmbit local a l’àmbit global.

Som Constructores. Construïm pau, llibertat, solidaritat. Reivindiquem drets i llibertats mitjançant expressions artístiques.

Aquest projecte està finançat per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona.

Vols rebre el nostre butlletí?