El 12 de març de 1986 es va celebrar a Espanya un referèndum sobre la permanència del país a l’OTAN. Amb una participació del 59%, el resultat va ser el “sí”, gràcies al suport del 52,5% dels votants, enfront del 39,8% que va votar a favor del “no”. Juntament amb Navarra, el País Basc i la província de Las Palmas, el “no” va triomfar a tot Catalunya.

Exactament quatre anys després, el 12 de març de 1990, es fundava l’Associació Catalana per la Pau seguint els mateixos principis que fonamentaven aquell “no”: la lluita per la pau i el desarmament i la transformació de les relacions Nord-Sud del planeta. Des de llavors, l’organització ha anat creixent i ampliant el seu camp d’actuació, a través de la cooperació al desenvolupament, l’acció humanitària, l’educació i la mobilització social, tot completant projectes a 25 països amb més de 50 entitats sòcies locals.

Associa't

Per celebrar el 30 aniversari de l’entitat, hem programat al llarg d’aquest any 2020 diferents activitats de sensibilització i formació que abordaran els principals temes que en l’actualitat marquen l’agenda social global: el canvi climàtic, les migracions i el refugi, els conflictes, la fam i la pobresa o la vulneració de drets humans.

Així, durant els propers mesos portarem l’obra de teatre FADWA, que retrata la situació emocional del poble palestí i la riquesa cultural i de resistència als territoris ocupats, a diferents punts del territori.

Cap a finals d’any, organitzarem una activitat formativa, que comptarà amb la participació d’experts i expertes internacionals dels àmbits polític, social, cultural i acadèmic.

Finalment, editarem un monogràfic especial que recollirà la tasca desenvolupada des de l’associació al llarg d’aquestes tres dècades, per tal d’analitzar en clau de present i futur els grans reptes que encaren la societat civil i els governs en l’assoliment de la justícia global.

Seguirem informant!

Vols rebre el nostre butlletí?