L’Associació Catalana per la Pau i International Action for Peace llancen la quarta edició del curs ‘Conflictes, vulneració de drets humans i participació política’, dins de la seva Escola Permanent de Formació Online.

El curs, que tindrà lloc del 6 de febrer al 19 de març, té com a objectiu explorar i analitzar, des del punt de vista geopolític, els factors de la conflictivitat i de les violacions de drets humans, així com de la participació política ciutadana sota totes les seves possibles formes.

El programa se centra en sis països i/o regions del món, que es caracteritzen per un grau de conflictivitat llarga i multifactorial, amb repercussions i impactes estructurals a nivell mundial.

Aquesta quarta edició actualitza els seus continguts, i compta amb la participació de veus des de terreny a cada mòdul. A més, ofereix una sessió final de síntesi a càrrec de l’Associació Catalana per la Pau i International Action for Peace.

Programa

El curs compta amb 6 mòduls de 10 hores de durada cadascun (la formació completa té una durada total de 60 hores) i una sessió de síntesi de 2 hores.

Cada mòdul estudia en profunditat una zona geogràfica, des d’un punt de vista geopolític i amb un enfocament basat en els drets humans; i cada mòdul es compon d’un temari redactat, bibliografia i una sessió online de reflexió i debat a càrrec de persones docents expertes en la matèria.

Mòdul 1 / Colòmbia
Mòdul 2 / República Democràtica del Congo
Mòdul 3 / Kurdistan
Mòdul 4 / Palestina
Mòdul 5 / Sahel
Mòdul 6 / Filipines
Sessió de síntesi

A qui es dirigeix

  • Estudiants de grau universitari i màster de les especialitats en ciències polítiques, relacions internacionals, dret, pau i seguretat, cooperació internacional i desenvolupament, etc.
  • Persones de l’àmbit militant o professional del tercer sector amb experiència prèvia en matèria de drets humans i cooperació, que vulguin aprofundir i completar els seus coneixaments de geopolítica i relacions internacionals.
  • Públic general interessat en les temàtiques proposades.

Dates

Del 6 de febrer al 19 de març de 2024. Totes les sessions tindran lloc de 18.00 h a 20.00 h.

Sessions online (zoom):

Mòdul 1 /  Colòmbia: 6 de febrer
Mòdul 2 / República Democràtica del Congo: 13 de febrer
Mòdul 3 / Kurdistan: 20 de febrer
Mòdul 4 / Palestina: 27 de febrer
Mòdul 5 / Sahel: 5 de març
Mòdul 6 / Filipines: 12 de març
Sessió de síntesi / 19 de març

Equip docent

Mòdul 1 / Javier Calderón Castillo
Doctor en Ciències Socials per la Universitat de Buenos Aires, i sociòleg per la Universitat Nacional de Colòmbia. Investigador del Centro Estratégico Latinoamericano de Geopolítica-CELAG i del Grup de Pensament Crític Colombià de l’IEALC-Universitat de Buenos Aires.

Mòdul 2 / Josep Maria Royo Aspa
Investigador i professor de l’Escola de Cultura de Pau de la Universitat Autònoma de Barcelona, sobre pau i seguretat a l’Àfrica.

Mòdul 3 / Orsola Casagrande
Periodista i traductora. Va treballar durant 25 anys com a corresponsal a Belfast, Londres, el Kurdistan i Turquia. És experta sobre el Kurdistan.

Mòdul 4 / Mireia Gallardo Avellan
Consultora independent basada a Israel/Palestina, experta en temàtiques de gènere i feminismes, drets humans i poblacions desplaçades, especialment dones i nenes.

Mòdul 5 / Elena López Werner
Politòloga i doctoranda en Seguretat Internacional, especialitzada en xarxes transnacionals del terrorisme jihadista.

Mòdul 6 / Arnold Alamon
Professor de la Universitat de Mindanao – Iligan Institute of Technology, coordinador de la investigació de l’Institute for Peace and Development.

Preu

Tarifa general: 100€ / Tarifa per a estudiants, persones desocupades i famílies monoparentals: 40€

Matrícula

Per realitzar la inscripció, s’ha d’accedir a aquest enllaç. Per a qualsevol dubte, es pot enviar un correu electrònic a defensores@acpau.org. Les places són limitades.

*La formació s’imparteix en castellà i anglès, i inclou documentació i enllaços en català, castellà, anglès i francès.
*Amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament