Després d’una setmana de compartir experiències, lluites i espais amb diferents persones defensores dels drets humans, finalitza la segona edició de l’Escola de Defensores, aquest any celebrada entre el 26 d’abril i el 4 de maig.
Aquesta edició s’ha centrat entorn la justícia climàtica, defensores ambientals i drets a la terra, i hem acompanyat persones defensores del medi ambient del Brasil, Colòmbia, Filipines, el Kurdistan, Palestina i de la República Democràtica del Congo.
Al llarg de la setmana, s’han dut a terme jornades de formació interna sobre seguretat, organització i acompanyament, i s’han realitzat diferents activitats d’incidència i sensibilització a peu de carrer. Concretament, una de les activitats va ser pintar un mural col·lectiu al Masnou, entre les persones defensores i les artistes urbanes colombianes Tropidelia i Daniela. A més, les defensores també van participar de trobades amb l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i altres espais al Masnou i Barcelona.
Paral·lelament, les persones defensores han participat de diversos seminaris universitaris a la Universitat Rovira i Virgili i a la facultat de Blanquerna, exposant la situació dels drets humans i justícia climàtica als respectius països.
Les persones defensores són:
Brasil: Ariane Araujo, advocada especialitzada en Economia i Desenvolupament Agrari.
Colòmbia: Yenidia Cuéllar, lideressa camperola i defensora del medi ambient a la regió del Magdalena Medio.
Filipines: Cynthia Deduro, defensora del dret a la terra i dels pobles natius filipins Lumad.
Kurdistan: Necmettin Türk, defensor involucrat en la lluita contra les represes, la mineria, la desforestació i la contaminació al Kurdistan turc.
Palestina: Nawal Yousef, coordinadora de la Cooperative Innovation Society, dedicada a treballar la terra.
RD Congo: Sylvie Luzala, periodista i activista feminista a Étoile du Sud.
L’Escola de Defensores és un espai de formació i intercanvi d’experiències, de lluites socials i de resistència. Un grup de persones defensores dels drets humans procedents de diferents països del món es reuneix durant una setmana per intercanviar les seves experiències com a líders i lideresses socials.
Aquest projecte està impulsat per l’Associació Catalana per la Pau i International Action for Peace, i compta amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.
Fotografies: Colectivo Mirada Colibrí.
Vols rebre el nostre butlletí?
Articles relacionats
Dimecres, 13 novembre 2024