Període: 2017-2019
Resum: 
Protegim els drets de les dones refugiades a Zarqa, Mafraq i Irbid, tot proporcionant-los assessorament legal, capacitació professional i atenció psicològica.

En col·laboració amb Arab Women Organization (AWO),  treballem per protegir els drets de les dones refugiades sirianes i jordanes vulnerables, oferint-los un servei d’atenció psicosocial i legal.

El projecte s’ha dut a terme a les governacions de Zarqa, Mafraq i Irbid, al nord de Jordània, i té com a objectiu principal posar fi a tots els tipus de violència cap a les dones. Per aconseguir-ho, s’han realitzat tallers de sensibilització i prevenció a unes 6.000 dones, així com als seus familiars i a les seves comunitats d’acollida.

També s’han dissenyat i organitzat tallers ocupacionals i terapèutics per a l’apoderament socioeconòmic d’aquestes dones. La participació en les sessions busca que les refugiades augmentin les seves capacitats i autoestima en un moment d’extrema vulnerabilitat, així com els seus coneixements professionals, que haurien de garantir, en un futur, la seva autonomia econòmica. Al mateix temps, la nostra acció pretén formar les tècniques d’AWO en la cultura de pau com a mètode de treball.

S’ha inclòs així mateix la formació i sensibilització sobre drets de les dones, i s’ha fet incidencia en l’enfortiment de les associacions de dones amb l’objectiu d’aconseguir millorar la seva participació als espais públics i polítics.

Amb aquestes intervencions, des d’ambdues organitzacions volem acabar amb les tensions que han sorgit entre la població nouvinguda i la local, i ajudar així a teixir una societat cohesionada i tolerant en què es respectin els drets de totes les persones.

El finançament del projecte ha anat a càrrec de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, l’Ajuntament de Barcelona, l’AECID i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.

Vols rebre el nostre butlletí?