Els clams per aturar el genocidi a Palestina, per l’alliberament de Mustafa Sheta i de suport a The Freedom Theatre van omplir el divendres 15 de març la Sala Beckett. L’espectacle ‘Cultura x Palestina. #AturemelGenocidi’ va ser tot un èxit, amb les entrades exhaurides i amb més d’una vintena d’artistes a l’escenari.

L’Alícia Puertas va donar veu a les paraules de Ranin Odeh, coordinadora pedagògica de The Freedom Theatre, amb ‘A place to fly’, un dietari que recull el dia a dia de l’artista i la violència de l’exèrcit israelià contra el teatre i el camp de persones refugiades de Jenin, que és la seva llar. L’Iván Morales va donar veu a les paraules d’Ahmed Tobasi, director artístic de The Freedom Theatre, amb ‘A cultural Intifada’, que relata l’experiència de Tobasi en el moment en què és arrestat per l’exèrcit d’Israel el passat mes de desembre.

Ramon Villegas i Christian Atanasiu van presentar peces pròpies. Villegas va interpretar un monòleg també relacionat amb la denúncia de l’actualitat palestina; i Atanasiu va presentar poesies mínimes amb toc de clown. Per la seva banda, Amanda Forcadas va interpretar un fragment de ‘Jenin feat Raval’, escrit per Xantal Gabarró, de La Material Teatre; seguida per Mar Casas i Cristina Pérez, que van presentar una proposta músico-poètica d’un dels poemes de la poetessa palestina Fadwa Tuqan.

Fadi Waked, membre de la Harake Dance Company, va presentar ‘A ticket to another migration’, una proposta de dansa que fusiona el folklore palestí amb la dansa contemporània, aproximant-nos al dabke, símbol de la resistència cultural del poble palestí.

Pere Seda va actuar amb ‘L’Hereu Riera’, una peça en solitari de dansa i performance que explora un diàleg constant entre el llenguatge primari de la dansa tradicional catalana i tècniques diverses de la dansa contemporània. Finalment, els cossos de dansa de l’Esbart Rocasagna i de l’Esbart Sant Cugat van presentar una mostra breu dels seus repertoris, respectivament.

També es va fer la lectura de dos manifestos: un per part de la presidenta de la Comunitat Palestina a Catalunya, Natalia Abu-Sharar; i l’altre per part de l’Associació Catalana per la Pau, l’Associació Catalunya-Líban i el Servei Civil Internacional.

Aquest últim, impulsat per l’Associació Catalana per la Pau, segueix en marxa i està destinat a totes les entitats culturals i professionals de les arts escèniques que vulguin adherir-s’hi. Aquí es pot signar: Manifest Cultura x Palestina.

Tots els diners recaptats de les entrades de l’espectacle aniran íntegrament per The Freedom Theatre.

L’espectacle el vam organitzar juntament amb l’Associació Catalunya-Líban i amb la col·laboració de The Freedom Theatre, la Comunitat Palestina a Catalunya, el Servei Civil Internacional i la Sala Beckett.

Algunes fotografies de l’espectacle fetes pel fotoperiodista Víctor Cabo.