Els dies 8, 10, 15 i 17 d’octubre tindrà lloc a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona un seminari que abordarà la vulneració de drets humans que pateix el poble palestí des de fa més de setanta anys. L’activitat està organitzada per l’Associació Catalana per la Pau.

El curs oferirà una anàlisi del conflicte israelopalestí des del punt de vista econòmic, social i polític i des de l’òptica de les Nacions Unides. També tractarà la situació actual de crisi financera a què fa front l’Agència de les Nacions Unides per als Refugiats de Palestina a l’Orient Mitjà (UNRWA), així com les lluites d’alliberament del poble palestí, tot fent un repàs a la història recent de la regió.

El seminari és gratuït i està reconegut amb 25 hores a l’estudiant dels Graus de Dret, Criminologia i Ciències Polítiques i de l’Administració de la Universitat de Barcelona.

Programa

1a sessió – Dilluns 8 d’octubre
Aproximació al context actual de la regió: l’Orient Mitjà
Ghassan Saliba, responsable de cohesió social i del món àrab a CCOO de Catalunya

2a sessió – Dimecres 10 d’octubre
El conflicte d’Israel i Palestina des de la perspectiva de les Nacions Unides i del Dret Internacional dels Drets Humans
David Bondia, professor titular de Dret Internacional Públic i Relacions Internacionals de la Universitat de Barcelona

3a sessió – Dilluns 15 d’octubre
La situació de les persones refugiades palestines. El treball de l’Agència de les Nacions Unides per als Refugiats de Palestina a l’Orient Mitjà (UNRWA)
Raquel Martí, directora de la UNRWA

4a sessió – Dimecres 17 d’octubre
Palestina, la causa central del món àrab: polítiques de solidaritat i lluita d’alliberament nacional
Hisham Abou Shrar, professor palestí de la Universitat Autònoma de Barcelona

Totes les sessions tindran lloc de 16.30h a 19.30h a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona (Avinguda Diagonal, 684). El nombre de places és limitat, per la qual cosa és necessària la inscripció prèvia: mediterrania@acpau.org (o trucant al telèfon 933 188 444).

Amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

Descarrega aquí el tríptic informatiu

Vols rebre el nostre butlletí?