Després de la cancel·lació de les edicions dels últims dos anys a causa de la pandèmia, aquest estiu tornen les Brigades de Solidaritat amb més força que mai. Des de l’Associació Catalana per la Pau i la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO estem treballant per organitzar una proposta sòlida i engrescadora de Brigades, enteses sempre com un aprenentatge en la cultura de la solidaritat a partir del coneixement directe de la realitat que es viu en els països del Sud global.

En aquesta ocasió, els països de destí seran Colòmbia, Palestina, la República Democràtica del Congo, El Salvador i Filipines. Les diferents entitats locals amb les quals treballem en aquestes zones seran les encarregades d’acollir les persones participants i mostrar-los de primera mà la realitat que s’hi viu i les principals vulneracions de drets i sobre el territori que hi tenen lloc.

Abans del viatge, s’impartirà una formació, d’obligatòria assistència, sobre el context polític i social dels diferents països. Aquesta formació s’emmarca dintre dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i l’Agenda 2030, i incorpora tant parts teòriques com pràctiques des d’una visió transformadora.

Finalment, a la tornada, es generarà un espai de trobada de totes les participants, per tal de fer balanç de les experiències viscudes i donar l’oportunitat de continuar construint xarxes de solidaritat relacionades amb les realitats observades a cada país.

Consulta aquí les sessions informatives previstes per als propers  mesos i quins són els requisits per poder participar-hi.

Pots trobar tota la informació actualitzada sobre les Brigades de Solidaritat a la web.

Brigades de Solidaritat

Vols rebre el nostre butlletí?