El llaütista i director general de l’escola de música palestina Al Kamandjati, Iyad Staiti, va impartir del 15 al 18 de novembre diversos tallers de música tradicional àrab palestina a diferents escoles de música de Catalunya. Concretament, va impartir els tallers a l’Escola Municipal de Música de Sant Feliu de Llobregat, al Conservatori Municipal de Música de Manresa, al Taller de Músics i a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

Segons Staiti, convidat a Barcelona per l’Associació Catalana per la Pau, la música és un pont per arribar al món. “Els enllaços amb la comunitat internacional són els que confirmen la nostra existència, la nostra identitat i la nostra història, tot el que l’ocupació intenta difuminar. Des d’Al Kamandjati entenem la música com un mitjà d’expressió i comunicació que ens apropa i ens uneix. A través de la música podem reflectir el nostre cas i tot el que vivim.”

L’escola Al Kamandjati va ser fundada l’any 2002, amb l’objectiu de proporcionar educació musical a la població palestina sense recursos. A banda del seu objectiu musical, l’escola també ha esdevingut una eina per tal d’enfortir la identitat palestina i el reconeixement cultural més enllà de les fronteres i els murs. Té centres a sis localitats de Palestina i a dues del Líban, destinades a les persones refugiades palestines.

La proposta d’aquests tallers està emmarcada dintre de la iniciativa ‘Som Constructores‘, coordinada per l’Associació Catalana per la Pau. Aquesta iniciativa pretén empoderar nous agents de canvi, com és l’entramat cultural català, per tal que liderin una cultura de solidaritat internacional, assumeixin un discurs de cultura de pau i reivindiquin específicament la vulneració dels drets dels pobles i del poble palestí. Aquest projecte compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

Vols rebre el nostre butlletí?