Entre el 24 i el 27 de novembre tindran lloc a Catalunya quatre concerts de música palestina i catalana de la mà de músics d’Al Kamandjati Ensemble, de l’ESMUC i del Taller de Músics. Les actuacions seran a Barcelona, Vilassar de Dalt, Cornellà de Llobregat i Ripollet. Un intercanvi musical que recorrerà els carrers de Palestina i repassarà la tradició àrab-palestina i catalana, a més de passar pel flamenc i altres estils musicals d’ambdues cultures.

Prèviament, el dimecres 23 de novembre al matí, hi haurà la presentació oficial del programa Som Constructores, iniciativa en la qual s’emmarquen el seguit de concerts, i comptarà amb la participació d’Iyad Staiti, llaütista i director general de l’escola de música palestina Al Kamandjati, i de representants de l’ESMUC, del Taller de Músics i de l’Associació Catalana per la Pau, coordinadora del programa. La presentació serà oberta al públic el 23 de novembre a les 11:00h a la seu del Taller de Músics del barri del Raval (carrer Cendra 24, Barcelona).

Al Kamandjati Ensemble

És un grup de músics palestins creat per l’associació Al Kamandjati, fundada l’any 2002 pel reconegut compositor i instrumentista Ramzi Aburedwan, amb l’objectiu de proporcionar educació musical als palestins i palestines sense recursos.

Disposa d’escoles a sis localitats de Palestina i a dues del Líban. Els centres incorporen l’ensenyament tant de la música clàssica occidental com de la música tradicional palestina, àrab i oriental. Compten amb estudiants i programes d’orquestra clàssica per a adults, així com programes d’ensenyament oriental que difonen a nivell internacional.

Els dies i hores dels concerts són:

BARCELONA

Dijous, 24 de novembre a les 20:00h

Tradicionàrius (Travessia de Sant Antoni, 6)

VILASSAR DE DALT

Divendres, 25 de novembre a les 20:00h

Teatre la Massa (Plaça del Teatre, 3)

Amb la col·laboració de la Coral Mareny

Prèviament, a les 17:30h taula rodona ‘Palestina en resistència’ a l’Ateneu l’Estrella (Passatge de la Rosa, 1). Amb la participació d’Iyad Staiti, director d’Al Kamandjati, i Sàgar Malé, fundador de l’Associació Mapasonor i cooperant de l’ACP a Palestina. Modera la pianista Eli Pons.

CORNELLÀ DE LLOBREGAT

Dissabte, 26 de novembre a les 19:30h

Auditori Sant Ildefons (Plaça Carles Navales, s/n)

Amb la col·laboració de diverses corals de la ciutat

RIPOLLET

Diumenge, 27 de novembre a les 19:00h

Sala d’Actes del Centre Cultural de Ripollet (Rambla de Sant Jordi, 2-4)

Amb la col·laboració de Cantaires de la Societat Coral “El Vallès”

Prèviament, a les 17:30h taula rodona ‘Palestina en resistència’. Amb la participació d’Iyad Staiti i de Sàgar Malé.

Tots els concerts són d’entrada lliure amb taquilla inversa.

Els tres músics de l’ESMUC i els tres del Taller de Músics, acompanyats de la nostra entitat, van viatjar a Cisjordània (Palestina) durant el març d’aquest any, per tal de conèixer i crear sinergies amb Al Kamandjati i preparar el repertori del quatre concerts. Prèviament al viatge, Iyad Staiti va impartir diversos tallers de música tradicional àrab-palestina a Catalunya. Es pot recuperar el resum dels tallers en aquest vídeo.

El programa Som Constructores és una iniciativa de l’Associació Catalana per la Pau, que pretén incrementar el compromís i la sensibilitat de la ciutadania catalana en la defensa de la cultura de pau, i al mateix temps, també vol ser una reivindicació dels drets i llibertats del poble palestí.

Aquesta iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

Vols rebre el nostre butlletí?

Articles relacionats

  • Dijous, 16 març 2023

  • Dimecres, 1 març 2023

  • Dilluns, 13 febrer 2023