El Sahel és una eco regió semiàrida de transició entre el desert del Sàhara, al nord, i la sabana sudanesa, al sud. La zona presenta una gran deficiència d’aigua, un clima molt extrem i es troba en procés de desertificació, agreujat en els darrers anys a causa del canvi climàtic.

Tant a Mali com a Mauritània, una gran part de la població no disposa d’aigua a l’abast per al consum humà. I la producció agrícola no és suficient per cobrir les necessitats alimentàries globals, el que suposa greus complicacions des del punt de vista nutritiu, de salut i econòmic.

En aquests dos països, l’Associació Catalana per la Pau realitza projectes que contribueixen a lluitar contra la inseguretat alimentària i la fam, tot capacitant les camperoles i afavorint el seu control sobre els recursos bàsics: terra, aigua i llavors. Concretament a les regions de Yélimané (Mali) i Hodh el Gharbi (Mauritània), s’han posat en marxa en els darrers anys diversos projectes per reforçar les capacitats tècniques i econòmiques de les dones.

Exposició 'Sahel: terra, dona, aigua'
Exposició 'Sahel: terra, dona, aigua'

‘Sahel: terra, dona, aigua’ és una aproximació visual al resultat d’aquesta feina, a través de diferents moments del treball executat sobre el terreny.

Característiques tècniques

  • Fotografies: 18 plafons de 400x300mm.
  • Text: 6 plafons de 400x300mm. Portada, introducció, mapa, explicacions i crèdits.
  • Tots els plafons són de fórex de 5mm de gruix.

L’Associació Catalana per la Pau s’encarrega de:

  • Muntatge i desmuntatge de l’exposició
  • Disseny i impressió d’una targeta de difusió (optatiu)

Més informació i pressupost

Vols rebre el nostre butlletí?