La discriminació contra les dones i la lluita pels seus drets és universal i col·lectiva. A països com el Líban i Jordània la violència exercida contra les dones s’ha agreujat en els últims anys a causa del conflicte a Síria.

Nisaah (Dones) és una mostra fotogràfica a quatre veus, que ens acosta a la lluita quotidiana de quatre dones en un context de violència, opressió i contrastos.

Amb aquesta exposició, volem visibilitzar la força –el paper actiu- de tot un col·lectiu, a través d’històries individuals d’apoderament.

En els quatre casos, les dones han trencat amb els rols i trajectòries que d’elles s’esperaven, transformant també la perspectiva del seu rol a la societat.

La Rima, la Hiyam, l’Ammal i la Walaa ens expliquen en primera persona els seus orígens i recorregut; les seves il·lusions i realitats; les seves expectatives i visió del món. En cadascun dels relats, els estereotips de gènere i les diferents violències que aquests provoquen són explorats i qüestionats.

Exposició Nissah
Exposició Nissah

Característiques tècniques

  • Fotografies: 20 plafons de 600x300mm. Cinc per cadascuna de les històries (Rima, Hiyam, Ammal i Walaa).
  • Text: 7 plafons de 400x300mm. Un per cada història, títol, explicació i agraïments.
  • Tots els plafons són de fórex de 5mm de gruix.

L’Associació Catalana per la Pau s’encarrega de:

  • Muntatge i desmuntatge de l’exposició
  • Disseny i impressió d’una targeta de difusió (optatiu)

Més informació i pressupost / Dossier informatiu

Aquesta exposició neix dins del programa ‘Promovent l’apoderament de les dones refugiades al Líban i Jordània per a l’eliminació de la VBG i l’exercici dels seus drets’, que compta amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.

Vols rebre el nostre butlletí?

Articles relacionats