En ple segle XXI, les dones d’arreu encara pateixen vulneracions constants dels seus drets. Per tal de fer visible aquesta situació de discriminació, des de l’Associació Catalana per la Pau vam editar el calendari solidari ‘Un any de drets, un any de dones’ per al 2019.

El calendari va ser possible gràcies a la col·laboració desinteressada de dotze il·lustradores i artistes de renom catalanes o residents a Catalunya: Blanca Caminal, Lara Costafreda, Marta Bellvehí, Ina Stanimirova, Raquel Valenzuela, Natalia Pereira, Elisa Munsó, Nadine Feghaly, Martina Tarabal, Natalia Zaratiegui, Clara Sáez i Lola Abenza.

El drama de les dones migrants i refugiades, la tracta de persones, els estereotips de gènere, l’accés a una educació igualitària o les xarxes de suport entre dones són alguns dels temes retratats al calendari. Les làmines il·lustrades es podien retallar fàcilment i estaven impreses en paper de qualitat, amb la idea que poguessin ser penjades o emmarcades.

Calendari solidari drets de les dones

A banda de la important tasca de visibilització de la situació de la dona en relació als seus drets al món, amb l’elaboració d’aquest calendari també volíem destinar els diners recaptats al nostre Fons d’Emergències, per als projectes que desenvolupem en l’àmbit dels drets de les dones a països com Jordània, Mauritània, Mali, el Líban, Colòmbia, Palestina o RD Congo.

Vols rebre el nostre butlletí?