Els dies 18, 23 i 25 d’octubre tindrà lloc un seminari que tractarà el dret d’asil i els drets de les persones refugiades. L’activitat està organitzada per l’Associació Catalana per la Pau i l’entitat Ambdrets i tindrà lloc a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona.

Al llarg de les tres sessions, s’explicarà el significat i les implicacions del que representa ser avui en dia una persona refugiada, la situació global de les persones refugiades al món i la realitat concreta que es viu a l’Estat Espanyol pel que fa al procediment d’asil vigent.

El curs incorpora diferents elements d’introducció als drets humans, al dret internacional i al dret d’asil.

Programa

Dimecres 18 d’octubre
La situació de les persones refugiades a l’Estat espanyol
Inés Díez de Frutos, responsable d’incidència i àrea jurídica de Red Acoge

Dret asil refugiades

Dilluns 23 d’octubre
La situació de les persones refugiades al món. Les definicions sobre persona refugiada (definició europea, americana i africana, altres formes de persecució, refugiats mediambientals i DESC)
Àgata Sol, directora d’Ambdrets

Dimecres 25 d’octubre
El procediment d’asil a l’Estat espanyol
Anna Figueras, advocada de la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat

Totes les sessions tindran lloc de 16.30h a 19.30h a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona (Avinguda Diagonal, 684).

El nombre de places és limitat, per la qual cosa és necessària la inscripció prèvia:

Associació Catalana per la Pau
933 188 444 / mediterrania@acpau.org

El seminari és gratuït i està reconegut amb 25 hores a l’estudiant dels Graus de Dret, Ciències Polítiques i de l’Administració i Criminologia de la Universitat de Barcelona

Hi col·laboren la Fundació Pau i Solidaritat de CCOO, l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Diputació de Barcelona.

Descarrega el tríptic informatiu

Vols rebre el nostre butlletí?